fbpx
Kanta-Häme

Hoitopaikkoja keskitetään Kutalan päiväkotiin

Kantakaupungin itäpuolen päivähoitopaikkoja on tarkoitus keskittää Kutalan päiväkotiin ensi vuoden aikana.

Kaupungin lasten ja nuorten lautakunnalle esitetään, että se päättäisi lakkauttaa Laaniityn päiväkodin sekä Kaivohaan, Jokiaron ja Katuman ryhmäperhepäiväkodit ensi vuoden elokuun alusta alkaen.

Laaniityn päiväkodissa on tällä hetkellä kaksi lapsiryhmää, ja se toimii vuokratiloissa kerrostalon pohjakerroksessa. Kolmessa lakkautettavaksi suunnitellussa ryhmiksessä taas on yhteensä 20 lasta. Myös ryhmikset toimivat vuokratiloissa.

Kutalan päiväkotia laajennetaan, jolloin ryhmisten lapset mahtuvat sinne. Lisäksi Kutalassa vapautuu tiloja, sillä kaksi esiopetusryhmää siirtyy sieltä Tuomelan koululle ensi syyslukukauden alussa. Tuomelan koulun peruskorjauksen on määrä valmistua silloin.

Kolmen ryhmäperhepäivähoitokodin lakkautusta perustellaan muun muassa sillä, että hoitajien työaika ei riitä kattamaan ryhmien tarvittavaa aukioloaikaa. Tällöin hoitajille kertyy huomattavasti ylitunteja.

Perhepäivähoitajille tarjotaan mahdollisuutta siirtyä muihin lasten ja nuorten palvelujen tehtäviin oppisopimuskoulutuksen kautta. Laaniityn päiväkodin työntekijät taas siirtyisivät suoraan Kutalan päiväkotiin. HÄSA

Menot