Kanta-Häme

Hoitopaikkojen kysyntä yllätti Hattulassa – Pappilaniemeen kaksi uutta päiväkotiryhmää

Hattula on onnistunut houkuttelemaan uusia asukkaita siinä määrin, että Pappilanniemen päiväkotiin täytyy perustaa kaksi uutta ryhmää vielä tämän syksyn aikana.

Hattulan varhaiskasvatuksessa oli arvioitu, että hoitopaikkoja tarvitaan lisää ensi vuoden alussa. Tarve kuitenkin aikaistui.

Sopivia tiloja kartoitettiin

Muuttoliikkeen ansiosta tarvitaan hoitopaikka 22 lapselle, ja lisäksi hoitopaikkaa on haettu työllistymisen, opiskelun tai subjektiivisen hoito-oikeuden perusteella.

– Suurin osa nyt hoitopaikkaa tarvitsevista lapsista on alle kolmivuotiaita, kertoo Hattulan varhaiskasvatuksen vastaava palveluesimies Sanna Lampainen.

Lampaisen mukaan sopivia tiloja kartoitettiin yhdessä Hattulan teknisen toimen kanssa. Pappilanniemi osoittautui sopivimmaksi muun muassa siksi, että osa lapsista tarvitsee vuorohoitoa, ja se on Hattulassa keskitetty Pappilanniemen päiväkotiin.

Uusista ryhmistä toinen on 12-paikkainen, ja se on tarkoitettu alle kolmivuotiaille. Toinen on 18-paikkainen sisarusryhmä. Uudet ryhmät sijoitetaan nykyisen päiväkodin yhteyteen Pappilanniemen ensimmäiseen kerrokseen.

Tilat käyttöön syysloman jälkeen

Järjestely vaatii muutostöitä Pappilanniemen kolmannessa kerroksessa. Sinne tehdään tilat 5-vuotiaiden ryhmälle ja esiopetusryhmälle, jolloin pikkulasten ryhmät pääsevät isommilta vapautuviin tiloihin.

– Uudet tilat on tarkoitus ottaa käyttöön syysloman jälkeen eli viikolla 43. Osa lapsista on sijoitettu jo nyt ylimääräisinä olemassa oleviin ryhmiin, ja heitä varten on palkattu hoitaja, Lampainen kertoo.

Uusien ryhmien perustamisen vuoksi Hattulan sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja -valtuustolle hieman alle 70 000 euron suuruisen lisätalousarvion hyväksymistä. Kunnanhallitus käsitteli asiaa maanantaina ja lähetti talousarviomuutoksen valtuuston hyväksyttäväksi. HÄSA

 

 

Päivän lehti

28.1.2020