Kanta-Häme

Hoivakoti Pumpuli siirtyi ison konsernin huomaan

Vanhan Kutomon Hoivakoti Pumpuli oy vaihtoi omistajaa. Yrityksen perustaneet Jaana Lähteenkorva ja Pauliina Mero myivät hoivakodin Esperi Carelle.

Hoivakodin yhteydessä oleva Kotihoiva Pumpuli jää edelleen Lähteenkorvan omistukseen.

– Olemme tehneet hoivakodin puolella parhaamme. Olemme antaneet yritykselle siivet, nyt on aika katsoa, voisiko se lentää vielä paremmin, Lähteenkorva summaa.

Yrityksestä luopuminen ei ollut heille helppo päätös. Lähteenkorva toteaa, että heidän ei olisi ollut pakko myydä eikä raha ratkaissut asiaa.

Tulevaisuuden epävarmuudella sen sijaan on merkityksensä.

– Myyntiin ei ollut yhtä erityistä syytä, mutta yksi syy on sote-uudistus. Päätöksenteko keskittyy ja toiminta-alueet kasvavat. Kohta ei tiedä, kuka mistäkin päättää. Se on hämmentävää.

Kaksikko perusti hoivakoti Pumpulin vuonna 2008. Pikkuhiljaa yhden hoivaosaston palveluyksikkö on kasvanut kahden hoivakodin ja kotihoivayksikön yritykseksi.

– Hoivakoti Pellava aloitti kaksi vuotta sitten.

Yritys on yksityinen sosiaalialan ympärivuorokautinen yritys, jonka liikevaihto on 1,8 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on 33.

Lähteenkorva ja Mero jäävät Esperille töihin; Mero projektipäälliköksi ja Lähteenkorva yksikön johtajaksi. Kaikki työntekijätkin siirtyvät Esperin palvelukseen.

– Tärkeää on, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä. Työntekijät ovat loistotyyppejä ja tekevät töitä sydämellä, Lähteenkorva kehuu.

Yksiköissä tuotetaan tehostettua asumispalveluita ikääntyneille, joukossa on myös muutamia sotainvalideja. Lisäksi yksiköiden yhteydessä tuotetaan päivätoimintapalvelua Forssan ikääntyneille.

Työntekijät ja hoito ennallaan

Lähteenkorva on tyytyväinen, että yrityksen tarina voi jatkua valtakunnallisen hoiva-alan yrityksen käsissä.

– Esperin arvot hyvästä hoivasta kohtaavat omien ajatustemme kanssa. Hoivakoti saa nyt tuekseen vakaat hartiat.

Esperi Caren toimitusjohtajan Marja Aarnio-Isohannin mukaan Forssa on tervetullut yhteistyökumppani.

– Olemme iloisia päästessämme kaupan myötä tuottamaan palveluita alueelle. Tutkimme jatkossa mahdollisuuksia liiketoiminnan laajentamiseen.

Aarnio-Isohannin mukaan omistajanvaihdos ei näy asiakkaille muuten kuin laskutusjärjestelmien ja työvaatteiden muuttumisen kautta.

– Ihmiset eli työntekijät ja hoito pysyvät ennallaan. Hinnatkaan eivät muutu.

Esperi Care on valtakunnallinen hoiva-alan yritys, joka tarjoaa asumispalveluita ikääntyneille, mielenterveys-kuntoutujille ja kehitysvammaisille sekä lääkäripalveluja.

Aarnio-Isohannin mukaan Pumpuli on 64. yritys, jonka Esperi on ostanut viimeisen kuuden vuoden aikana.

– Ostamme vain laadukasta toimintaa.

Yhtiössä työskentelee yli 3 500 sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaista. Konsernin liikevaihto on yli 120 miljoonaa euroa.

Esperi Caren omistajia ovat Capman, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ja henkilöstö. (HäSa)