Kanta-Häme

Hoivia oy aloitti yt-neuvottelut

Vanhuspalveluita Hämeenlinnan kaupungille tarjoavassa Hoivia oy:ssä on meneillään koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut.

Toimitusjohtaja Elisa Pilli-Sihvola kertoo, että neuvottelut on määrä saada päätökseen marraskuun puolivälissä.

– Hämeenlinnan kaupunki lopettaa maaliskuun loppuun mennessä laitoshoidon ostamisen eli vanhamuotoisen vanhainkotitoiminnan meiltä. Muutos on niin iso, että tämä on meille vakavan ja perusteellisen harkinnan paikka.

Pilli-Sihvola ei kerro, kuinka monta työntekijää neuvottelut koskevat. Suomen Asiakastiedon mukaan Hoivian henkilöstömäärä oli 66 vuonna 2015.

Ikäihmisten lautakunnalla ja Hoivialla on ollut vuosittain vahvistettava ostopalvelusopimus vanhainkotihoivasta ja päivätoiminnasta.

Hoivia on ollut ainoa yksityinen palveluntuottaja, joka on tuottanut kaupungille laitoshoitoa.

Tammikuussa lautakunta päätti, että vanhainkotihoivan hankinnasta luovutaan ja hoiva muutetaan tehostetuksi palveluasumiseksi.

Muutos tulee voimaan huhtikuun 2017 alusta. Asiasta neuvoteltiin Hoivian kanssa.

– Hoivian vanhainkotihoiva on ollut ympärivuorokautisen hoivan ostoista ainoa, jota ei ole kilpailutettu. Laitoshoitoa ei nykypäivänä järjestetä ikäihmisille enää kuin erityistapauksissa, sanoo ikäihmisten tilaajapäällikkö Leena Harjula.

Kaupunki kilpailutti tehostetun palveluasumisen alkukesästä.

Hoivia osallistui kilpailutukseen, mutta ei menestynyt siinä. Hankintapäätöksen teki kesäkuussa vs. tilaajajohtaja Eija Leppänen.

– Hoivialla oli kolme tarjousta. On tietysti harmi, että paikallinen palveluntuottaja jäi kaikissa näissä kilpailutuksissa viimeiseksi, Harjula sanoo.

Kilpailun häntäpäähän jääminen tarkoittaa, että kaupunki sijoittaa jatkossa uudet asiakkaat ensisijaisesti paremmin kilpailutuksessa pärjänneisiin yksiköihin. Olemassa olevat hoitosuhteet jatkuvat ennallaan. HÄSA

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic