Kanta-Häme

Hopealahden katurakentaminen sai taas lisäaikaa – Turenki Resorts aikoo rakentaa hotellin ensi vuonna

Turenki Resorts on valmis rakentamaan majoitusliikkeen ensi vuonna.
Runsaan kahden vuoden takaisessa alustavassa havainnekuvassa näkyy hotellin ja asuintalon yhdistelmä. Oikealla on pientalojen alue, ja siitä oikealla Turengin venelaiturit. Kuva: Kuva: DPI-u2
Runsaan kahden vuoden takaisessa alustavassa havainnekuvassa näkyy hotellin ja asuintalon yhdistelmä. Oikealla on pientalojen alue, ja siitä oikealla Turengin venelaiturit. Kuva: Kuva: DPI-u2

Hopealahden Kiramontien ja Edelfeltintien kunnallistekniikan rakentaminen on saatava päätökseen tämän vuoden loppuun mennessä. Kunnanhallitus päätti maanantaina antaa rakentamiselle neljä kuukautta lisäaikaa.

Lisäksi asvaltointi on tehtävä ensi vuoden kesäkuun loppuun mennessä.

Kyse on kahden tontin rakentamiseen liittyvästä katurakentamisesta. Edelfeltintie 1:een on suunniteltu asuintalon ja hotellin yhdistelmää ja Edelfeltintie 3:een kaksikerroksisia pientaloja.

 

Lisäaikaa pyysi asianajaja Pekka Romo, joka kuuluu Turenki Resorts oy:n omistajiin. Turenki Resorts omistaa Edelfeltintie 1:n tontin. Tälle Turengin asemarakennuksen lähellä sijaitsevalle tontille voi asemakaavan mukaan rakentaa asuintalon, jossa voi toimia myös hotelli.

Pekka Romo on ilmoittanut kunnalle, että majoitusliike on tarkoitus toteuttaa jo ensi vuoden aikana, siis ennen kuin pientalojen rakentaminen. Aiemmin on puhuttu myös päinvastaisesta järjestyksestä.

Romo ilmoitti kunnalle myös, että jos lisäaikaa ei myönnetä, Hopealahden alueen hanke ei toteudu, koska alueelle ei voida rakentaa mitään ennen kuin katuverkko on rakennettu.

 

Hopealahden kunnallistekniikan rakentaminen on ollut esillä pitkin vuotta. Turenki Resorts haki kunnanhallitukselta jo tammikuussa lisäaikaa, ja tuolloin sitä pyydettiin peräti vuoden 2021 kesäkuun loppuun saakka. Kunnanhallitus palautti asian valmisteluun.

Maaliskuussa kunnanjohtaja esitti kunnanhallitukselle, että katujen rakentamiselle myönnettäisiin aikaa tämän vuoden loppuun, mutta kunnanhallitus piti kiinni alkuperäisestä määräajasta, joka oli tämän vuoden kesäkuun loppu.

Seuraavaksi tekninen lautakunta hylkäsi Edelfeltintien ja Kiramontien katusuunnitelmat, mutta toukokuussa kunnanhallitus käytti otto-oikeuttaan ja hyväksyi suunnitelmat. Samalla kunnanhallitus myönsi katujen rakentamiselle kaksi kuukautta lisäaikaa eli elokuun loppuun saakka.

Nyt lisäaikaa haettiin siis jälleen. HäSa

Hotellihanke ollut vireillä yli 4 vuotta

Hopealahden hotellihankkeesta tiedotettiin huhtikuussa 2015. Tiedotustilaisuudessa oli paikalla restonomi Erika Romo, joka oli tulossa hotelliyrittäjäksi.

Janakkalan valtuusto hyväksyi Hopealahden eli Turengin asemanseudun asemakaavan joulukuussa 2015. Kaavan tekemisestä teki aloitteen Turengin Aseman silloinen yrittäjä Mikko Sampo.

Kunta myi Turenki Resorts oy:lle aseman läheltä 8 400 neliömetrin maapalan vuonna 2016. Kauppahinta oli 80 000 euroa.

Samaan aikaan kunnan ja Turenki Resortsin välille solmittiin sopimus kahden kadun, Edelfeltintien ja Kiramontien rakentamisesta

Alkuperäisen sopimuksen mukaisesti yhtiön olisi pitänyt rakentaa kadut 30.6.2019 mennessä.