Kanta-Häme

Hopealahden katusuunnitelmat vastatuulessa

Janakkalan tekninen lautakunta hylkäsi äänestyksen jälkeen teknisen johtajan esityksen.
Hopealahti-suunnitelma parin vuoden takaa.

Hopealahden kunnallistekniikkaa ei päästä vielä rakentamaan, sillä Janakkalan tekninen lautakunta päätti tiistaina hylätä esitetyt katusuunnitelmat. Kyseessä oli äänestyspäätös.

Hylkäämistä esitti Ari-Pekka Jaatinen (vas.). Hän perusteli esitystään sillä, että suunnitelmissa ei ollut mukana Janakkalan Veden lausuntoa eikä pelastustietä ollut määritetty.

Jaatisen esitystä kannatti Raija Ranta-Porkka (sd.). Äänestyksessä Jaatisen esityksen kannalla olivat myös Petri Hakamäki (kesk.) ja Kalevi Ilmarinen (sd.). Katusuunnitelmien hyväksymisen puolesta äänestivät Päivi Välilä (kesk.) ja Aki Lintumäki (kok.).

Äänestystulos oli siis 2-4 (1 poissa).

 

Katusuunnitelmat koskevat Edelfeltintietä ja Kiramontietä. Suunnitelmat olivat kunnassa julkisesti nähtävänä kahden viikon ajan huhtikuun lopulta alkaen. Suunnitelmista ei jätetty yhtään muistutusta.

Hopealahden kunnallistekniikka pitäisi olla valmiina kesäkuun loppuun mennessä. Näin on sovittu kunnan ja alueen omistajan Turenki Resorts oy:n välillä.

Turenki Resorts tosin pyysi kunnalta pidempää aikaa näille töille, mutta kunnanhallitus päätti maaliskuussa olla myöntämättä sitä. Tämäkin oli äänestyspäätös.

Hopealahden alue sijaitsee Turengin aseman tuntumassa Hiidenjoen rannalla.

 

Hopealahteen on määrä rakentaa hotelli ja asuintaloja. Tammikuussa Turenki Resortsia edustava Mikko Sampo kertoi, että jo tulevana kesänä olisi tarkoitus aloittaa viiden paritalon rakentaminen alueelle.

Kunta ja Turenki Resorts sopivat kolme vuotta sitten, että yhtiö rakentaa Hopealahteen kaksi katua ja niihin liittyvät kunnallistekniikan tämän vuoden kesäkuun loppuun mennessä. Kunnanhallitus hyväksyi sopimuksen toukokuussa 2016.

Tämä kaavoitussopimus liittyi maakauppaan, jolla kunta myi Hopealahdesta 8 400 neliömetrin alueen Turenki Resorts oy:lle. Valtuusto päätti 80 000 euron maakaupasta yksimielisesti huhtikuussa 2016. HÄSA

Päivän lehti

13.7.2020