Kanta-Häme Janakkala

Hopealahden lisäaikapyyntö jäi vielä hautumaan

Havainnekuvassa vasemmalla on vaalea hotelliosa. Talon keskiosa ja oikeanpuoleinen osa ovat asuintaloa. Rannan lähelle rakennetaan villoja. Kuva: Kuva: DPI-u2

Janakkalan kunnanhallitus päätti maanantaina palauttaa valmisteluun Hopealahden kunnallistekniikan rakentamista koskevan lisäaikapyynnön.

Hopealahti on asemakaavoitettu asuinalue Turengin aseman lähellä. Turenki Resorts oy suunnitellut alueelle hotellia ja asuinrakentamista.

Kunta myi Turenki Resorts oy:lle määräalan vajaat kolme vuotta sitten, ja samassa yhteydessä sovittiin, että ostajan on toteutettava kunnallistekniikka alueelle 30.6.2019 mennessä.

Määräala käsittää kaksi tonttia: Edelfeltintie 1:n eli hotelli-asuintalotontin ja Edelfeltintie 3:n, joka on osoitettu pientalorakentamiselle ja johon on suunniteltu kaksikerroksisia yhdistettyjä asuntoja. Niitä on tulossa 13, ja kymmenkunta on jo myyty.

Tonttien omistus on eriytynyt siten, että Turenki Resorts oy omistaa hotellitontin, ja yrittäjä Ari Laivola ja arkkitehti Petri Ilmarinen pientaloasunnoille osoitetun tontin.

Koska Edelfeltintie 3 on tarkoitus toteuttaa ensin, Turenki Resorts oy on pyytänyt määräajan lykkäystä kunnallistekniikan toteuttamiselle Edelfeltin 1:n osalta.

Edelfeltintie 3:n kunnallistekniikka on tarkoitus toteuttaa keväällä, ja alustavat työt ovat jo alkaneet.

Lue lisää: Turengin Hopealahti saadaan vauhtiin alkukesästä – Paritaloasunnoista on mennyt jo kaupaksi suurin osa

 

 

Oikaisu 16.1.2018 – oikaisua täydennetty klo 17.45

Uutisessa oli virheellistä tietoa. Edelfeltintie 3 -yhtiön omistajat ovat Ari Laivola (ei siis Mikko Sampo) ja Petri Ilmarinen. Edelfeltintie 1 -yhtiö ei ole pelkästään Pekka Romon omistuksessa (kuten uutisessa ja kunnanhallituksen esityslistalla mainitaan), vaan omistaja on Turenki Resorts oy. Turenki Resortsin omistajia ovat Mikko Sampo, Kakkonen Yhtiöt, Pekka Romo ja Turo Nieminen.