Kanta-Häme

Hopealahden rakentaminen haluttaisiin alkuun ensi vuonna

Turengin aseman seutua koskevaan aiesopimukseen tulee muutoksia. Janakkalan kunnanhallitus päätti maanantaina hyväksyä yrittäjien esityksen asiasta.

Muutos johtuu mittauksissa todetusta, junien aiheuttamasta tärinäongelmasta. Siksi osa siitä alueesta, joka alun perin piti kaavoittaa asuinkäyttöön, on siihen tarkoitukseen sopimatonta.

Rakentamista lähemmäksi rantaa

– Aluerajausta muutetaan niin, että suunnittelu ulotetaan rannan tuntumaan, ja vastaavasti radan läheinen osa poistetaan suunnittelualueesta, sanoo kaavoitusarkkitehti Leena Turkka.

Suunnittelualue sijaitsee rautatieaseman, radan ja Ahilammen välissä.

Kyse on kuitenkin vasta aiesopimuksesta. Mitään kauppoja ei kunnan kanssa ole tehty.

Aiesopimus laadittiin vuonna 2011 kolmeksi vuodeksi, ja sen jälkeen sitä on jatkettu vuodella. Sopimus on voimassa tämän vuoden loppuun saakka.

Toimijana uusi yritys Turenki Resort

Toisena osapuolena oli aluksi Turengin Asema -ravintolan omistaja Mikko Sampo kumppaneineen. Sammon tavoitteena on hotellin saaminen ravintolan lähelle, koska se edesauttaisi samalla ravintolan liiketoimintaa.

Alueelle on tarkoitus rakentaa myös tavallista asutusta.

Nyt Mikko Sampo on muodostanut yhdessä Turo Niemisen ja Pekka Romon kanssa Turenki Resort -nimisen osakeyhtiön tämän hankkeen toteuttamiseksi.

Kaavan sisältöä ei määrätä vielä

Yrittäjät esittivät kunnanhallitukselle myös, että se päättäisi jo tässä vaiheessa rakentamisen vaiheistuksesta ja volyymista. Lisäksi yritys esitti, että kunta myisi maan hinnalla, joka olisi 50 euroa kerrosneliömetriltä.

Tähän kunnanhallitus ei myöntynyt, sillä asemakaavan sisältöä ei voi määrätä etukäteen. Myöskään rakentamisen vaiheistusta, hinnoittelua tai esisopimusta ei voida ratkaista aiesopimusvaiheessa.

Yrittäjät ovat ilmoittaneet tavoitteekseen, että rakentaminen Turengin aseman lähellä saataisiin alkuun ensi vuonna. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic