fbpx
Kanta-Häme

Hopealahti kiinnostaa jo rakennusliikkeitä

Turengin Asema -ravintolan omistaja Mikko Sampo odottaa innokkaasti Hopealahden eli asemanseudun kaavan eteenpäinmenoa Janakkalassa.

– Meillä on neuvotteluja meneillään rakennusliikkeiden, talotoimittajien ja kiinteistönvälitysyritysten kanssa. Hankkeemme herättää kiinnostusta erityisesti pääkaupunkiseudulla, hän kertoo.

Ensi vaiheessa Hopealahteen on tarkoitus rakentaa hotellin ja asuintalon yhdistelmä.

Kaava-asia etenee koko ajan. Tiistaina kaavaluonnos oli kunnan teknisen lautakunnan käsiteltävänä, ja seuraavaksi se menee kunnanhallitukseen. Sen jälkeen luonnoksesta tulee kaavaehdotus, joka menee nähtäville, lausunnoille, uudestaan tekniseen lautakuntaan ja kunnanhallitukseen.

– Näillä näkymin kaava saadaan valtuuston hyväksyttäväksi tammikuussa, arvioi kaavoitusarkkitehti Leena Turkka.

Hopealahti on tarkoitus kaavoittaa ja rakentaa kolmessa vaiheessa. Nyt on kyseessä kaavan ensimmäinen osa, joka sisältää Turengin aseman sekä sen länsi- ja eteläpuolisia alueita.

Mikko Sammolle on olennaista, että uusi kaava mahdollistaa hotellin rakentamisen Turengin aseman eteläpuolelle.

– Lähtökohtanahan on koko ajan ollut, että voisimme järjestää Turengin Asemalla kaksipäiväisiä kokouksia ja muita tapahtumia. Siksi tarvitsemme majoitustilaa.

Hotellin suunnittelu on jo pitkällä. Tämän vuoden huhtikuussa julkistettiin, että hotelliyrittäjäksi lähtee restonomi Erika Romo. Koko hankkeen taustalla on Turenki Resorts -yhtiö, jonka taustalla ovat Sammon lisäksi Kyösti Kakkonen, Turo Nieminen ja Pekka Romo.

Tavoitteena on, että hotellin rakentaminen saadaan alkuun mahdollisimman pian sen jälkeen, kun kaava on vahvistettu. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että ajankohtana voisi olla ensi vuoden huhti-toukokuu. Siinä tapauksessa hotelli olisi toiminnassa syksyllä 2017.

– Tätä asiaa viedään sijoittajien kanssa eteenpäin. Olemme tehneet kunnalle alustavan esityksen, että olemme valmiita tekemään paalutuksen, maa-ainesten vaihdot ja kaavatien itse.

Kyse olisi isosta investoinnista. Sampo sanoo, että sijoittajat ovat siihen valmiita, jotta hanke saataisiin vauhtiin.

Juuri nyt olisi Sammon mukaan ihanteellinen aika rakentaa, kun rakentaminen on muuten lamassa.

– Rakennukseen tulee hotellin lisäksi myös kaksikymmentä tavallista osakehuoneistoa. Niitä ennakkomarkkinoidaan ikäryhmälle 60 plus, Mikko Sampo kertoo.

Nyt kaavoitettavalle alueelle rakennetaan myös kaksikerroksisia paritaloja.

Kun kohderyhmänä ovat eläkeläiset ja eläkeikää lähestyvät ihmiset, asuntojen koko pidetään kohtuullisena, noin 70–75 neliössä. Ajatuksena on, että asuminen olisi mahdollisimman mukavaa ja vaivatonta, mutta tilaa olisi kuitenkin sen verran, että asukkaiden lapset perheineen voivat halutessaan yöpyä mummolassa.

– Paikkana tämä näyttää koko ajan paremmalta. Kolmostien varrelle on rakennettu paljon esimerkiksi Riihimäellä, Hyvinkäällä ja Nurmijärvellä. Nauhakaupunki alkaa todella muotoutua, Sampo sanoo.

Hän huomauttaa, että Hopealahden etuna esimerkiksi Hyvinkäähän ja Riihimäkeen verrattuna on vesistö. Sen äärellä halutaan asua ja se antaa mahdollisuuden esimerkiksi melontaan ja kalastamiseen.

Teknisessä lautakunnassa oli tiistaina esillä toinenkin kaava, Turengin keskustakolmion pohjoisosa. Tämä on Sammon mielestä hyvä asia.

– Se tuo lisää kiinnostusta Turenkia kohtaan. Tätä Janakkalassa kaivataan. HäSa

Menot