Kanta-Häme

Horror Weekendin kauhukierroksista heti hitti – toistasataa jonopaikalla kiertämään Hämeen linnaa

Horror Weekend on osoitus Hämeenlinnan paikasta aallonharjalla, sanoo koordinaattori Miikka J. Anttila. Uutuustapahtuma saattaa kehittyä elokuvafestivaalin suuntaan.
Hämeenlinna Horror Weekend -tapahtuman kauhukierrokset vievät osallistujansa Hämeen linnan sokkeloisille käytäville kammottavissa tunnelmissa. Kierroksen aikana vastassa on muun muassa tämä näky.

Toistasataa sinnikästä jonotti vielä perjantaina ensimmäistä kertaa järjestettävän Hämeenlinna Horror Weekend -tapahtuman kauhukierroksille.

Kysyntä onnistui yllättämään tapahtumajärjestäjät. Hämeen linnan yleisötyön koordinaattori Joni Karjalainen kertoo, että nuorten peli- ja roolipeliyhdistys Todellisuuspakolaisten mahdollistamien kauhukierrosten määrää kasvatettiin jo kertaalleen. Viikonlopun aikana Hämeen linnaa kiertää 140 ihmistä.

– Aiemmin kauhukierroksia on kokeiltu pyhäinmiestenpäivänä. Tuntuu, että Horror Weekend vain lisäsi kierrosten suosiota, hän sanoo.

 

Nuorten peli- ja roolipeliyhdistys Todellisuuspakolaisten ansiosta kauhukierroksen osallistujat kohtaavat linnassa monenlaisia ilmestyksiä.
Kauhukierrosten ikäraja on 18 vuotta.

Raatihuoneen edustalla perjantai-iltana avatun kauhutapahtuman koordinaattori Miikka J. Anttila on tyytyväinen kaupunkilaisilta saatuun vastaanottoon.

Tavastilasta torille kiirehtinyt Anttila kehuu keskustan liikkeissä olleen koko päivän hyvä pöhinä. Toriavauksen jälkeen Horror Weekend levittäytyi esimerkiksi uimahalliin ja elokuvateatteriin, jossa katsojille esitettävä kauhuelokuva paljastettiin vasta näytöksen alussa.

– Horror on laaja teema, joka voi tarkoittaa eri asioita. Esimerkiksi perinteinen Pimeän kaupan ilta on koko perheen juttu, jonka ohjelmassa ei ole mitään pelättävää, hän sanoo.

Hämeen linnan kauhukierros vie osallistujat myös linnan sisäpihalle seuraamaan välikohtausta.
Hämärä valaistus tekee kauhukierroksen tunnelmasta tiheän.

Kauhuun kietoutuva tapahtuma on Anttilan mukaan osoitus aallonharjalla olosta. Sama teema on tänä syksynä esillä teatterissa ja elokuvissa.

Kaupungin ja paikallisten toimijoiden yhdessä rakentamasta tapahtumasta halutaan tehdä perinne. Anttila arvelee jo, mihin suuntaan tapahtuma voisi kehittyä seuraavaksi.

– Elokuvafestarityyliä voisi mahdollisesti tuoda vielä lisää.

Tanssikoulu TR Studion 40 oppilasta esiintyivät Raatihuoneen edustalla Thrillerin tahtiin.

Horror Weekend jatkuu lauantaina muiden muassa Vanajanlinnassa ja Kantolan tapahtumapuistossa.

Torilla avajaisissa piipahtaneet isä ja tytär Kari Pietilä ja Jaana Pasanen ovat tyytyväisiä, kun kaupungissa tapahtuu.

Perjantaina he odottivat erityisesti tanssikoulu TR Studion oppilaiden kauhuesitystä, sillä tanssijoiden joukossa oli myös toinen Pasasen tyttäristä, Eevi.

– Kauhukierroskin olisi kiinnostanut, mutta se on ollut ilmeisen suosittu, Pasanen naurahtaa. HäSa

Kari Pietilä ja Jaana Pasanen osallistuivat kauhutapahtuman avaukseen torilla.

Päivän lehti

21.1.2020