Kanta-Häme

Hortonomilla on ahkeroinnin jälkeen juhlan vuoro

Tiina Pekkalalla on pihalla 10 kuutiota multaa, joka odottaa inspiraatiota. Hortonomin oma puutarha ei ole vielä tiptop–kunnossa, mutta laiskuudesta se ei johdu.

Pekkala alkoi suorittaa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa syksyllä 2011 ja hän valmistui tänä perjantaina. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto on samantasoinen kuin ylempi korkeakoulututkinto esimerkiksi maisterin tutkinto.

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet ovat olleet yleensä jo monta vuotta työelämässä, niin myös Pekkala.

– Valmistuin ensin Hämeen ammattikorkeakoulusta Lepaalta hortonomiksi vuonna 2002 ja olin sen jälkeen melkein kymmenen vuotta puutarha-alalla Turussa.

Koulun penkille Hämeen ammattikorkeakouluun hän palasi syksyllä 2011. Silloin hän jätti taakseen elämänsä ja työpaikkansa Turussa.

– Turku oli hyvä paikka asua, mutta sieltä puuttui turvaverkko. Esikoiseni aloitti syksyllä koulun, joten meidän piti päättää haluammeko asua Turussa aina vai muuttaa muualle.

Työssäoleville räätälöity

Hänen miehensä on kotoisin Hämeenlinnasta, ja Pekkalan sisko asuu myös täällä. Veli asuu Pirkanmaalla, joten asuinpaikaksi valikoitui Lempäälä.

Pekkalalla on kolme lasta 7-, 5-, ja 1-vuotiaat. Nuorimmainen syntyi opiskelujen aikana. Kiirettä naisella on siis pitänyt, koska hän on myös tehnyt osa-aikaisesti opettajan töitä Hamkin Lepaan yksikössä.

– Opinnot on räätälöity työelämässä mukana oleville, joten luentoja on viikonloppuisin ja osa opinnoista on verkkokursseja. Se on helpottanut hieman.

Pekkala kuitenkin myöntää, että kaikki joulut, juhannukset, pääsiäiset ja vapaapäivät hän on edellisen vuoden aikana viettänyt opinnäytetyönsä parissa.

– Ei tässä paljon harrastuksille ole jäänyt aikaa. Ilman perheen tukea en olisi tähän pystynyt.

Seuraavaksi Pekkala aikoo tehdä töitä yrittäjänä, hän tekee maisema- ja puutarhasuunnitelmia. Tänään Pekkalalla on kuitenkin juhlapäivä. Hän menee miehensä ja siskonsa sekä siskon miehen kanssa syömään Katajiston kartanoon. 10 kuution multakasa saa vielä odottaa. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic