Kanta-Häme

Hostelli Hamkin entiseen opiskelijasoluasuntolaan Myllymäkeen

Avajaisia vietetään viimeistään vuodenvaihteessa.
Myllymäkeen sijoittuvaan hostelliin tulee maksimissaan 40 yöpymispaikkaa entisiin Hamkin opiskelijasoluasuntoihin.

Tuusulalainen yrittäjä Juhani Koskinen on avaamassa hostellin Hämeenlinnaan Hämeen ammattikorkeakoulun (Hamk) vanhaan opiskelijasoluasuntolaan Myllymäkeen.

Koskinen on vuokrannut Linnan Tilapalveluilta Korkeakoulunkatu 6:sta aluksi rakennuksen kolmannen kerroksen, johon tulee 24 paikkaa. Tilaa on lähes 360 neliömetriä.

– Katsotaan miten toiminta lähtee liikkeelle. Jos kysyntää riittää, voimme laajentaa myös kakkoskerrokseen. Maksimissaan paikkoja tulee 40, Koskinen kertoo.

– Vakaa aikomus on avata hostelli yleisölle viimeistään vuodenvaihteessa tai mahdollisesti jo joulukuun puolivälissä.

Hostelli toimii nimellä Sleepinnfinland hostel Hämeenlinna.

Nettisivuilla mainostetaan hostellia vielä 56-paikkaisena. Miksi näin, Juhani Koskinen?

– Pienensimme paikkalukua lähinnä nykyaikaisista ilmanvaihtovaatimuksista johtuen. Emme halua myöskään ahtaa sinne enempää väkeä kuin mitä soluissa on aikaisemmin ollut.

– Meillä on suhteellisen väljää. Tilaa tulee toistakymmentä neliötä per vuodepaikka, kun kansainvälisten hotellistandardien mukaan tuonkokoiseen majoitustilaan saisi majoittaa 50 henkeä.

Kummassakin kerroksessa on neljä solua, joista yhdessä on neljä huonetta ja muissa kolme huonetta kussakin. Jako säilyy hostellissa ennallaan.

Hostelli on Juhani Koskisen mukaan suunnattu asiakkaille, jotka ovat liikkeellä pienellä budjetilla ja jotka eivät kaipaa aamiaisbuffetia.

– Hämeenlinnassa opiskelee valtava määrä ulkomaisia opiskelijoita Hamkin koulutusohjelmissa. Tällaista edullista majoitusta on kyselty ainakin minulta.

– Tein pientä markkinointitutkimusta. Vastaavaa halpaa majoituslaitosta en kaupungin alueelta löytänyt.

Yöpymishinnat ovat huoneesta riippuen noin 24–45 euroa.

Kalusto hostellissa on vähänkäytettyä hotellikalustoa. Sängyt ovat 90 senttiä leveitä, ja huoneissa on jokaiselle yöpyjälle työpöytä. Asiakkaille on lukittavat kaapit.

Jokaisessa solussa on solukeittiövarustus ruoanlaittovälineineen ja astioineen.

Hostelli on Koskisen ensimmäinen Suomessa.

– En panisi pahakseni, vaikka tämä joskus olisikin ketju.

Juhani Koskinen on pyörittänyt Hämeenlinnassa myös kodinomaisia, kalustettuja asuntoja tilapäiseen tarpeeseen vuokraavaa yritystä vuoden verran.

Asuntoja on Hämeenlinnan keskustan alueella kymmenkunta

– Kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. Käyttöaste on ollut yllättävän hyvä, mutta en sen enempää kommentoi prosentteja.

– Asiakkaina on ollut yritysten keikkatyöntekijöitä sekä vakuutusyhtiöiden vahinkoasiakkaita, jotka hakevat sijaiskotia esimerkiksi vesi- tai palovahingon vuoksi. Kesällä on myös festariasiakkaita.

Pieni kaksio lyhytaikaiseen majoitukseen kahdelle hengelle maksaa 80 euroa per yö ja isompi saunallinen kaksio 90–100 euroa sesongista riippuen.

Koskinen aloitti toiminnan franchise-periaatteella toimivan Kotimaailma Suomi -ketjun kanssa, mutta yhteistyö raukesi Koskisen mukaan loppukesästä.

– Valitettavasti en kommentoi tätä asiaa enempää julkisuudessa. Jatkan toimintaa ainakin toistaiseksi samoilla asunnoilla, joita ketjun nimissä pyöritin. HÄSA