Kanta-Häme

Hotelli-hanke lähdössä liikkeelle

Turengin Hopealahden hotellihanke on nytkähtänyt vauhtiin. Hotelliyrittäjäksi ryhtyy turenkilaislähtöinen restonomi Erika Romo.

– Oman hotellin pyörittäminen on ollut mielessäni jo kymmenen vuotta eli siitä lähtien, kun valmistuin Lahden ammattikorkeakoulusta, Romo sanoo.

Viimeiset viisi vuotta Romo on työskennellyt Helsinki-Vantaan lentoaseman valuutanvaihtopisteessä. Hotellityössä hän on ollut muun muassa Englannissa ja Irlannissa.

Turengin hotellista ei tule tyypillistä hotellia. Perinteisten kahden hengen huoneiden lisäksi hotelli tarjoaa soluasuntoja, ryhmä- ja perhehuoneita.

Soluasunnot on tarkoitettu yritysten työntekijöille, esimerkiksi komennusmiehille. Perhehuoneita voidaan markkinoida esimerkiksi Puuhamaan-kävijöille ja heille, jotka tarvitsevat tilapäismajoitusta vaikkapa vesivahingon takia.

Ryhmähuoneet sopivat sitten esimerkiksi Kantolan tapahtumapuiston konserttivieraille, jotka kaipaavat edullista majoitusta lähiseudulla.

Hotellirakennukseen ei tule ravintolaa, mutta huoneisiin tehdään keittonurkkaukset. Näin hotellivieraat ja -asukkaat voivat keittää omat kahvinsa ja lämmittää ruokaa mikrossa.

Ravintolaruokaa ja vaikka aamupalaa on kuitenkin tarjolla aivan naapurissa, Turengin Asema -ravintolassa.

– Ravintolamme sijaitsee sadan metrin päässä tulevasta hotellista. On tutkittu, että tuo sata metriä on juuri se välimatka, että ihmiset vielä mieltävät kaksi asiaa samaksi kokonaisuudeksi, sanoo Mikko Sampo, joka on Turengin Aseman omistaja ja koko Turengin Hopealahti -hankkeen taustahahmo.

Hotelli ei ole suinkaan ainoa uusi asia, joka aiotaan rakentaa Hopealahteen eli Turengin rautatieaseman seutuville.

Mikko Sammon tavoitteena on jo pitkään ollut saada alueelle hotellin lisäksi myös uusi asuinalue. Hänellä ja Janakkalan kunnalla on ollut asiasta aiesopimus vuodesta 2011. Sopimusta jatkettiin viimeksi joulukuussa.

Hankkeen taustalle on perustettu Turenki Resorts -niminen yhtiö, jossa ovat osakkaana Mikko Sammon lisäksi Kyösti Kakkonen (Tokmanni-ketjun perustaja), Turo Nieminen ja Pekka Romo (Erika Romon isä).

Kunta on parhaillaan kaavoittamassa Hopealahden maita. Esisopimuksen mukaan kunta myy kaavoitetun maan Turenki Resortsille.

Kunnanjohtaja Tanja Matikainen kertoo, että kaavoituksesta on käyty neuvotteluja koko se aika, kun hän ollut virassaan (eli helmikuusta 2014 lähtien).

– Tavoitteena on, että alustava kaavaversio saadaan valmiiksi vappuun mennessä. Tekniseen lautakuntaan ja kunnanhallitukseen asian pitäisi ehtiä kesäkuussa, Matikainen sanoo.

Mikko Sampo kertoo, että Hopealahden alue on tarkoitus rakentaa kolmessa osassa. Jokaiseen osaan tulee 5 000 kerrosneliötä. Ensimmäiseksi rakennetaan lähimpänä asemaa oleva alue, johon tulee hotellin lisäksi villa-tyyppisiä asuintaloja.

Villat ovat erillispientaloja tai paritaloja, joiden kohderyhmänä Sampo näkee 60-vuotiaat ja sitä vanhemmat, jotka haluavat vaihtaa pienempään ja helpompaan asumismuotoon. Alueelle on tarkoitus sijoittaa myös palveluja.

Myöhemmässä vaiheessa Hopealahteen on tarkoitus rakentaa myös kerrostaloja. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic