fbpx
Kanta-Häme

Hotelli- ja asuntohanke etenee Turengissa

Vielä ei ole kunnallistekniikan rakentaminen alkanut Turengin Hopealahden hotelli- ja asuintontilla. Hanketta vetävä Mikko Sampo korostaa, että suunnittelu vaatii paljon aikaa, sillä nyt suunnitellaan kunnallistekniikan lisäksi myös rakennusten perustukset.

– Mehän rakennamme kunnallistekniikan ja talojen perustukset rinnakkain eikä peräkkäin, kuten yleensä tehdään. Eli kun kunnallistekniikka on valmis, myös rakennusten perustukset ovat valmiina.

Mikko Sammon johtama Kiramon Rakennuttaja oy osti Hopealahdesta 8 400 neliön määräalan. Valtuusto päätti kaupasta huhtikuussa, ja kauppakirja allekirjoitettiin kesäkuun lopulla.

Sampo omistaa vaimonsa kanssa myös Turengin vanhan asemarakennuksen, jonka he kunnostivat ravintolaksi. Turengin Asema -niminen ravintola avattiin vuonna 2009.

Hopealahden kunnallistekniikan rakentamisesta on tehty Janakkalan kunnan kanssa sopimus, jonka mukaan Kiramon Rakennuttaja vastaa kunnallistekniikan suunnittelusta ja rakentamisesta. Suunnitelmat menevät kunnan hyväksyttäväksi.

– Aluksi näytti siltä, että meidän pitää rakentaa jätevesipumppaamo, mutta nyt on selvinnyt, että viettoviemäri riittää, Sampo kertoo.

Maalämpöä on tarkoitus käyttää hyväksi niin paljon kuin mahdollista. Ensin on selvitettävä, minkälaisia rajoituksia pohjavesi mahdollisesti aiheuttaa maalämmön rakentamiselle.

Asuntosuunnitelmiin on tullut jo muutoksia. Asuntoja tulee hieman enemmän kuin ensin suunniteltiin, koska joidenkin asuntojen kokoa on pienennetty.

– Trendinä tuntuu nyt olevan, että tarvitaan nimenomaan pieniä asuntoja. Sinkkujen määrä kasvaa koko ajan, ja nykyäänhän kaikki avioparitkaan eivät asu yhdessä, eivät ainakaan jatkuvasti, Sampo sanoo.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Hopealahden ensimmäiseksi rakennettavalle tontille nousee hotelli-asuintalo, johon tulee osin kolme ja osin neljä kerrosta. Asuntoja tähän kerrostaloon on tulossa 41.

Lisäksi samalle tontille rakennetaan kolme villaa ja yhteensä kuusi asuntoa.

Hotelliin on tulossa 66 vuodepaikkaa ja erityyppisiä huoneita erilaisiin tarpeisiin. Hotelli hyödyntää vieressä sijaitsevan Turengin Asema -ravintolan palveluja. Hotellin nimeksi tulee Sammal, ja sitä lähtee pyörittämään Erika Romo.

Tavoitteena on, että hotelli aloittaisi toimintansa ensi vuonna.

Hopealahden alueen etelänpuoleinen tontti rakennetaan myöhemmin. Näin olleen matonpesijät saavat ahkeroida nykyisellä pesupaikalla Ahilammin rannassa ainakin vielä tämän kesän. Ensi kesäksi pesupaikka siirretään lähemmäksi uimarantaa.

Etelätontille läjitetään maata, jotta pehmeä maaperä painuisi. Tontille on suunniteltu neljä villaa ja yhteensä kahdeksan asuntoa. HäSa

Menot