Kanta-Häme

Hotelli Skogster nytkähti eteenpäin

Ravintola Piparkakkutalon ja Skogsterin talon liikekiinteistön väliselle sisäpihalle suunniteltu hotellihanke, työnimeltään Hotelli Skogster, etenee vihdoin lupaprosessien oltua vireillä nelisen vuotta.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus hyväksyi tiistaina poikkeamispäätöksen, jolla Rauhankatu 7:ään suunnitellun 6-kerroksisen hotellirakennuksen korkeus saa ylittyä noin viidellä metrillä asemakaavan sallimasta.

Naapurissa sijaitseva asunto-osakeyhtiö Hämeenlinnan Kirkkorinne 4 jätti vuonna 2011 huomautuksen koskien rakennuksen korkeutta ja räystäskorkeutta luoteisjulkisivulla. Huomautuksessa pelättiin myös asuntojen arvon laskua sekä valoisuuden ja auringon lämmön menetystä.

Poikkeamislupa on vireillä vuoden päätöksen saatua lainvoiman.

Rakennuslupa viipyy

Hotellin autopaikkatarve on asemakaavamääräyksen mukaan 23. Autopaikoista puuttuu kaupungin mukaan vielä seitsemän.

Lisäksi rakennusoikeus ylittyy 75 kerrosneliömetrillä noin 2 300 kerrosneliömetrin hotellista. Koska ylitys on niin vähäinen, sekä se että velvoiteautopaikkojen osoittaminen käsitellään kaupunginhallituksen päätöksen mukaan rakennuslupa-asian yhteydessä.

Hotellihanketta ajavan Palmacraft-yhtiön hallituksen jäsen Veikko Lindholm ei uskalla iloita ennen kuin kädessä on rakennuslupa, jota 60 huoneen hotellille on haettu jo vuonna 2010.

– Tämä on venynyt liian pitkään, kun valmistelevat ihmiset ovat välillä vaihtuneet. Olisi tärkeää, että asia ratkeaisi pian. Neuvottelut, suunnitelmat ja piirustukset ovat vieneet jo rahaa ja aikaa, Lindholm tuskailee.

Rahoittajat hakusessa

Mahdollisen rakennusluvan myötä kaivuri ei iske heti kuoppaa hotellin perustuksille, vaan edessä on Lindholmin mukaan rahoitusneuvottelujen jatkaminen ja operoinnin suunnittelu.

– Ne vievät vielä oman aikansa. Varmasti tarvitsemme ulkopuolisia rahoittajia. Omat resurssimme eivät riitä. Kyseessä on aika mittava, 5–6 miljoonan euron hanke pienelle perheyritykselle.

– Neuvotteluja on käyty siinä uskossa, että hanke toteutuu, mutta pitkäpiimäistä se on ollut. Epävarmuus rakennusluvasta on jarruttanut intoa mennä eteenpäin.

Veikko Lindholmin mukaan hotelli valmistuu kahdessa, kolmessa vuodessa siitä, kun rakentamaan päästään.

Tontin suuruus on lähes 2 800 neliömetriä, ja sillä sijaitsee kolme suojeltua rakennusta: Piparkakkutalo, vanha Skogsterin tavaratalo ja Pohjantalo eli Skogsterin kulma. Palmacraft omistaa näistä muut paitsi Pohjantalon.

Lindholm kertoo, että tavoitteena on rakentaa sisäpihalle tyylikäs lasikate tai lasikäytävä, joka yhdistäisi kaikki kolme yhtiön kiinteistöä toisiinsa. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic