Kanta-Häme

Hotellit kisaavat uudistuksilla ja näkyvyydellä

Hotelli Petäys on pääsemässä jaloilleen vaikean viime vuoden jälkeen. Varauskalentereissa on jo nyt lupaavia merkintöjä ensi syksyksi ja talveksi.

– Viime vuosi oli rankka. Nyt meillä on käytössä uusia suunnitelmia ja tiedämme, minne olemme Petäystä luotsaamassa, kertoo hotellinjohtaja Sanna Grön.

Paljon uudistuksia

Petäyksessä ei ole aikailtu uusien ideoiden käyttöönotossa. Hotelli on uudistanut verkkosivunsa, alkanut hyödyntää sosiaalisen median näkyvyyttä ja lisännyt tuotteistusta. Hotellissa on menossa ilmastointiremontti, ja sisustuksia sekä ruokatarjontaa suunnitellaan uuteen uskoon jatkuvasti.

– Suurimmat muutokset ovat tulleet hotellipalveluihin. Ymmärsimme, että emme voi tarjota kaikille vieraille kaikkea. Nyt olemme suunnanneet omat palvelut niin kokousasiakkaille kuin lomavierailijoillekin, Grön kertoo.

Taistelu asiakkaista kiihtyy

Petäys on kasvattanut imagoaan etenkin kongressikeskuksena. Hotellissa järjestetään paljon yritysten omia tapahtumia ja kokouksia. Uusi yhteistyö kansainvälisten hotelli- ja matkavaraussivustojen kanssa on tuonut Petäykseen myös kansainvälisiä vieraita.

Markkinoilla pysyminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Grönin mukaan pelkkä luonnonkaunis ympäristö ei enää riitä, vaan asiakkaita on houkuteltava tapahtumilla, esiintyjillä, aktiivisella läsnäololla sosiaalisessa mediassa ja erilaisilla harrastusmahdollisuuksilla.

Mukavuuksissa ja hankinnoissa ei myöskään voi säästellä, sillä lomanviettäjien perusvaatimuksiin kuuluvat nykyään kylpypaljut, savusaunat, hieronnat ja suussa sulavat ruoka-annokset.

– Hintakilpailuun on ollut pakko lähteä mukaan, jos haluaa pysyä tällä alalla. Onneksi meillä ei ole silti tarvinnut karsia mistään, päinvastoin. Kesäkuukausien ajaksi henkilöstömme lähes kaksinkertaistuu, koska rantaravintola vetää väkeä.

Lomakylä kaipaa kunnallistekniikkaa

Seuraavaksi Petäyksessä halutaan sijoittaa konkreettisiin kohteisiin. Hotelli aikoo rakennuttaa lomailijoita varten mökkikylän ja täyspitkän frisbeegolf-radan. Kaavatilaisuus mökkikylän perustamisesta pidettiin jo joulukuussa ja suunnitelmat ovat hyvällä mallilla. Ainut ongelma on kunnallistekniikan puuttuminen.

– Hotellilla on käytössä maalämpö, oma puhdistamo ja pumppaamo. Nykyiset laitteet eivät kestä lisärakennusten aiheuttamaa kuormitusta. Lomakylän rakentamisen ehtona on kunnallisen huoltojärjestelmän saaminen Petäykseen, Grön sanoo. (HäSa)