fbpx
Kanta-Häme

Hovi piti tietokoneita varastaneen tuomion

Hämeenlinnalaisen pitopalveluyhtiön tiloihin murtautuneen miehen saama tuomio pysyi Turun hovioikeudessa. 43-vuotias mies oli valittanut saamastaan 10 kuukauden vankeusrangaistuksesta, jonka Kanta-Hämeen käräjäoikeus oli hänelle langettanut viime heinäkuussa.

Hovioikeus ei kuitenkaan suostunut muuttamaan tuomiota yhdyskuntapalvelukseksi, vaan piti käräjäoikeuden tuomion voimassa.

Mies oli murtautunut pitopalveluyhtiön tiloihin ja varastanut sieltä muun muassa kolme tietokonetta, kaksi videotykkiä, ostoskorin verran alkoholia sekä hieman käteistä. Murto oli sattunut toukokuussa 2015.

Kaikki varastetut esineet palautettiin sittemmin pitopalveluyhtiölle, koska poliisi oli saanut miehen kiinni samana päivänä murrosta. Mies tuomittiin samalla muun muassa rattijuopumuksesta, kolmesta huumausainerikoksesta, kahdesta huumausaineen käyttörikoksesta ja kolmesta ampuma-aserikoksesta, joista yksi oli tekomuodoltaan lievä. Hän oli tunnustanut esitutkinnassa kaikki teot, joista häntä syytettiin.

Ampuma-aserikostuomiot tulivat siitä, että hänen hallussaan oli luvattomia käsiaseita. Oikeus määräsi luvattomat aseet ja patruunat menetettäväksi valtiolle.

Mies on saanut lukuisia aiempia tuomioita Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Viime marraskuussa käräjäoikeus tuomitsi hänet muun muassa huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja väärennysaineiston hallussapidosta neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.

Mies valitti tuomiosta, mutta Turun hovioikeus piti helmikuussa käräjäoikeuden tuomiot voimassa. HÄSA

Menot