Kanta-Häme

Hovioikeus ei muuta Kari Ilkkalan tuomiota - kaikki valitukset hylättiin

Oikeus hylkäsi Kari Ilkkalan ja SCC:n Markku Ritaluoman valitukset.
Kari Ilkkala oikeudenkäynnissään marraskuussa 2017. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa / arkisto

Turun hovioikeus ei käsittele liikemies Markku Ritaluoman tekemää valitusta entisen Hämeenlinnan kaupunginhallituksen jäsenen Kari Ilkkalan (ps.) virkasalaisuuden rikkomisesta saamasta tuomiosta.

Hovioikeuden mukaan sillä ei ole aihetta epäillä käräjäoikeuden ratkaisun oikeellisuutta. Hovioikeuden mukaan ratkaisun oikeellisuus oli mahdollista arvioida jatkokäsittelylupaa myöntämättä.

 

Kari Ilkkala tuomittiin virkasalaisuuden rikkomisesta joulukuussa 2017. Ilkkala oli vuotanut Hämeenlinnan kaupunginhallitukselle luottamuksellisesti kerrottuja tietoja Markku Ritaluoman johtaman Sunny Car Center -autokaupan rahoituksesta sambialaiselle verkkolehdelle.

Ilkkala tuomittiin rikoksesta 40 päiväsakon rangaistukseen.

Markku Ritaluoma valitti päätöksestä hovioikeuteen vaatien asian palauttamista uudestaan käräjäoikeuden käsittelyyn. Toissijaisesti hän vaati Ilkkalalle tuomiota myös törkeästä kunnianloukkauksesta.

 

Epäonnistuneen Sunny Car Center -autokauppahankkeen jälkeen eri oikeusasteissa on käynnissä useita eri oikeusprosesseja mm. hankkeen vetäjää ja yhtiön entistä hallitusta vastaan. HäSa

 

 

Oikaisu 23.8.2018: Uutisessa  oli virhe. Kari Ilkkala ei valittanut tuomiostaan, vaan hovioikeus käsitteli hänen vastavalitustaan Markku Ritaluoman tekemään valitukseen.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

13.8.2020