Kanta-Häme

Hovioikeus: Suojatien tukkinutta sai sakottaa - Mies tukki suojatien autollaan Viipurintiellä

Oikeuden mukaan suojatien keskikorokekin on suojatietä.
Arkistokuva: Mikko Makkonen

Suojatien päälle pysähtyvää ja autollaan jalankulkijan kulun estävää autoilijaa saa sakottaa.

Turun hovioikeus ei antanut lokakuussa jatkokäsittelylupaa 61-vuotiaalle miehelle, jota sakotettiin jalankulkijan kulun estämisestä Hämeenlinnan Viipurintiellä.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi miehelle elokuussa kuuden päiväsakon tuomion liikennerikkomuksesta.

Oikeusjuttuun johtanut pysähtyminen tapahtui Viipurintiellä viime maaliskuussa, kun mies oli ruuhkassa ajaessaan pysäyttänyt autonsa osittain suojatien päälle. Näin keskikorokkeelta jo suojatielle viereisen kaistan puolella astunut jalankulkija ei päässyt ylittämään tietä esteettä.

Käräjäoikeuden mukaan tilanne ei aiheuttanut konkreettista vaaraa kenellekään, mutta kuljettajan olisi pitänyt pystyä ennakoimaan tilanne jo toisen kaistan liikenteen pysähtyessä.

Oikeudessa kiisteltiin siitä, onko jalankulkijan keskikoroke suojatietä. Käräjäoikeuden mukaan se on, eli keskikorokkeella ollut jalankulkija oli jo valmiiksi suojatiellä. Sillä, että korokkeen ja nyt tuomitun miehen käyttämän ajokaistan väliin jäi toinenkin ajokaista, ei ollut oikeuden mukaan merkitystä.

Tieliikennelain mukaan jalankulkijalle, joka on suojatiellä tai valmistautuu menemään sille, on annettava esteetön kulku. HäSa