Kanta-Häme

HPK hommaa lisää ledejä ison maailman tyyliin – ensi syksynä jäähallissa nähdään 100 metriä liikkuvaa kuvaa

Antti Toivanen ja Kasper Kenig ovat innoissaan jäähallin sivumainosten tilalle tulevista led-näytöistä. Kuva: Lea Karmala
Antti Toivanen ja Kasper Kenig ovat innoissaan jäähallin sivumainosten tilalle tulevista led-näytöistä. Kuva: Lea Karmala

Rinkelinmäen jäähalliin asennetaan kesän aikana lähes sata metriä uutta led-pintaa, jolla voidaan näyttää yleisölle mainoksia ja ottelutapahtuman tehosteita.

Näytöt tulevat kaukalon pitkille sivuille. Niiden hankkimisen kustantaa HPK.

Seuran toimitusjohtaja Antti Toivanen uskoo, että yli 150 000 euron satsaus kannattaa ja maksaa pian itsensä takaisin.

– Aloitimme viime syksynä keskustelun hallin mainosmyynnin uudistamisesta ja siitä, mitkä ovat asiakkaiden tarpeet. Silloin uudet led-pinnat nousivat esiin. Niiden myötä mainostila moninkertaistuu, ja voimme käyttää niitä myös otteluiden tunnelman nostattamiseen äänen ja kuvan avulla.

– Investointi on HPK:lle merkittävä, mutta uskomme, että sen avulla saamme uusia tulovirtoja, hän kertoo.

Toivasen mukaan ledit antavat kauden aikana uudenlaisen mahdollisuuden myös HPK:n 90-vuotissyntymäpäivien juhlistukseen.

Hän muistuttaa, että näytöt ovat yhtä hyvin käytettävissä muissakin hallissa järjestettävissä tilaisuuksissa kuin vain kiekko-otteluissa.

Muutostyöt tehdään kesällä

Vaadittavat rakennustyöt ledejä varten tekee Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy. Yhtiön toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä kehuu HPK:n tahtoa investoida jäähalliin.

– Hankinta osoittaa, miten erinomaista yhteistyötä teemme liigaseuran kanssa. Liikuntahalliyhtiö ei yksistään pystyisi tätä toteuttamaan. Nyt Hämeenlinnassakin otetaan askel siihen suuntaan, mikä on nykypäivää, hän sanoo.

Muutostyöt hallissa tehdään kahdessa vaiheessa.

Vanhat mainokset puretaan toukokuussa kiekkokauden jälkeen, ja uudet asennetaan vasta loppukesästä, kun hallissa on taas jää. Pelkät laatat eivät kestä nostureiden painoa, vaan ne tarvitsevat jäätä sidosaineeksi.

Paikallinen toimittaja

Näyttöjen toimittajaksi valikoitui kilpailutuksen jälkeen hämeenlinnalainen Upto Oy.

– Tämä on meille isohko juttu. Paikka on näyttävä, ja kyseessä on vielä kotihalli. Olemme ylpeitä, että pääsemme toteuttamaan näytöt yhdessä liikuntahalliyhtiön ja HPK:n kanssa, Upton toimitusjohtaja ja näyttöviestintäasiantuntija Kasper Kenig iloitsee.

Samantyyppiset led-näytöt ovat jo tuttuja muutamissa muissa Suomen halleissa, kuten Helsingin areenassa. Kullakin hallilla on kuitenkin Kenigin mukaan erityyppiset toteutuksensa.

– Rupeamme nyt HPK:n kanssa käsikirjoittamaan otteluohjelmaa siitä, mitä ledeillä näytetään. Se on vähän kuin konserttia rakennettaisiin tai elokuvaa ohjattaisiin, hän luonnehtii.

Tulevaisuudessa HPK:lla on tarkoituksena lisätä led-pintaa vielä hallin päätyihinkin.

Juttu on julkaistu Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 13.3.2019.

Jäähalliin tulevat ledit

Pituus yhteensä reilut 90 m, korkeus 80 cm (kaukalon koko 32 m x 57 m).

Kustannukset 150 000–180 000 euroa.

Edustavat alan viimeisintä tekniikkaa, sisältöjen vaihtaminen käy nopeasti.

Investoija HPK, toimittaja Upto Oy, rakentaja Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy.

Korvaavat nykyiset mainostilat sivuaitioiden ja lippakatsomon alla.

Käytössä HPK:n tulevan kauden ensimmäisestä kotiottelusta lähtien.