fbpx
Kanta-Häme Kiekko Urheilu

HPK pettyi Jääkiekkoliiton tiedottamiseen Antti Pennasen maajoukkuepestistä

Jääkiekkoliitto julkaisi HPK:n päävalmentaja Antti Pennasen pestin maanantaina Nuorten Leijonien kanssa omalla päätöksellään ja sivuutti HPK:n toiveet. HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola ja toimitusjohtaja Antti Toivanen pitävät Jääkiekkoliiton toimintaa asiassa epäammattimaisena.
HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola ja toimitusjohtaja Antti Toivanen yllättyivät Jääkiekkoliiton päätöksestä julkaista Antti Pennasen päävalmentajasopimus Nuoriin Leijoniin jo tässä vaiheessa. KUVA: Pekka Rautiainen, arkisto

Hämeen Sanomat uutisoi lauantaina verkkosivuillaan Antti Pennasen olevan nousemassa alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen, eli Nuorten Leijonien, päävalmentajaksi kaudesta 2020–21  alkaen kahden vuoden pestillä. Maanantaiaamuna Jääkiekkoliitto ja HPK tiedottivat asian paikkaansapitävyyden.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola ja toimitusjohtaja Antti Toivanen kuitenkin kokevat, että kaikki ei mennyt kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti.

HPK oli ilmaissut Jääkiekkoliitolle sunnuntaina toivovansa, että Pennasen ja Jääkiekkoliiton sopimusasiasta olisi tiedotettu vasta kauden jälkeen.

Jääkiekkoliitto kuitenkin ilmoitti HPK:lle yksiselitteisesti, että se tulee tiedottamaan Pennasen Nuorten Leijonien päävalmentajapestistä maanantaiaamuna.

– Minun mielestäni tämä on epäammattimaista toimintaa ammattiurheilussa, Toivola sanoo.

– Se on ihan ok, että he ovat tehneet Pennasen kanssa sopimuksen. Mutta kun pestin alkamiseen on 14 kuukautta aikaa, silloin julkaisun ajoitus ei meidän mielestämme ole oikea. Elämme kriittistä jaksoa koko kauden osalta, joten koen, että julkaisua ei voida ajoittaa omin päin.

 

Toimitusjohtaja Toivanen on Toivolan kanssa samoilla linjoilla.

– Yleistä hyvää tapaa ja toisen kunnioittamista olisin odottanut tässä tilanteessa enemmän. Nämä on yleensä julkistettu kausien välillä, Toivanen huomauttaa.

– Olemme vähän pettyneitä siihen, että toimintatavat eivät ole olleet nyt ammattimaisia. Jos palkkaisimme liitosta valmentajan meille, emme me sitä julkaisi heti. Odottaisimme tietysti kunnes olisi sille oikea aika – ja antaisimme kaikille työrauhan.

Kun tieto siitä tavoitti HPK:n, että Jääkiekkoliitto julkaisee Pennasen sopimuksen yhdeksältä aamulla, myös HPK teki asiasta tiedotteen.

Jääkiekkoliiton päätös ajankohdasta tuli HPK:lle yllätyksenä sunnuntai-iltana.

– Jääkiekkoliitolta tuli infoa, että he tulevat julkaisemaan tämän maanantaina ilman, että me siihen suostuimme. Tämä on ihan fakta, Toivola sanoo.

Toivola kuitenkin korostaa, että Pennanen ei ole hänen mielestään toiminut asiassa mitenkään väärin. Toivola kertoo, että HPK vastaanotti tiedon pestistä Pennaselta itseltään sunnuntaina.

– Se meni kuten Antin kanssa on sovittukin puolin toisin, sen haluan korostaa. Jos tulee jommallekummalle liikehdintää, sitten infotaan toisiamme, Toivola painottaa.

 

Toivola sanoo, että kyse julkistamisjupakassa on periaatekysymyksestä.

– Näin ei pitäisi voida toimia. Jos tällainen julkaisupäätös tehdään, toiselta pitäisi kysyä lupa. Pitää muistaa, että olemme vielä yli vuoden päävalmentajamme työantajia. Kun me maksamme hänen palkkansa, meillä pitäisi olla langat käsissämme, miten asia tulee ulos, Toivola alleviivaa.

– Jääkiekkobisneksessä liikkuu aina kaikenlaista tietoa ja uutisointia, niiden kanssa pitää pystyä elämään. Asiat ovat virallisia vasta sitten kun ne virallistetaan.

Toivola muistuttaa, että HPK on kiltisti maksanut monen valmentajansa, huoltajansa ja hierojansa palkat, kun he ovat olleet Jääkiekkoliiton palveluksissa ja sivussa HPK:n toiminnasta – kuten viimeksi viime viikolla maajoukkuetapahtumien aikana.

– Näin tuemme Jääkiekkoliiton toimintaa ja suomalaista jääkiekkoa. Se on meille hieno asia, että meidän työntekijöitämme arvostetaan niin korkealle, että liitto heidät palveluksiinsa haluaa, emmekä sitä halua estää. Siinäkin valossa tämänkaltainen vastavuoroisuus tuntuu pettymykseltä.

 

Toivola kuitenkin korostaa, että tapahtumaketjulla ei ole vaikutusta HPK:n kaukalon tason suorittamiseen.

– Emme tule yhtään peliä häviämään tällä tai ensi kaudella tämän takia, mutta kyse on tavasta toimia. En yksinkertaisesti näe tarvetta siihen, että asia piti julkistaa nyt. Toisaalta totuus ei pala tulessakaan ja Pennanen on käynyt keissin läpi joukkueen kanssa. Huomenna asiat ovat taas normaalilla tolallaan, Toivola muistuttaa.

Toivolan mielestä Pennasen pestaaminen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan tehtäviin kertoo Pennasen osakekurssin noususta valmentajamarkkinoilla.

– Se, että hänelle tarjotaan tällaista pestiä kertoo, että hän on onnistunut valmentajana. Saman asian puolesta puhuu tietysti myös sarjasijoituksemme. Se ei ole kuitenkaan tässä se ydinkysymys, vaan toimintatapa. HäSa

Menot