Kanta-Häme Hämeenlinna

HS: Kirjeet voitaisiin jakaa kaupungeissa jo aamuyöllä - kokeilu on jo käynnissä

Posti kokeilee yöjakelua Pirkanmaalla ja jos tulokset ovat hyviä, voi käytäntö laajentua isoon osaan Suomea.
Kanta-Hämeessä postinjakajat saivat uusia sähköskoottereita toukokuussa 2019. Arkistokuva. Kuva: Sara Aaltio
Kanta-Hämeessä postinjakajat saivat uusia sähköskoottereita toukokuussa 2019. Arkistokuva. Kuva: Sara Aaltio

Posti voi siirtyä jakamaan kaupungeissa kirjeet jo aamuyöllä, jos tänä ja ensi vuonna Pirkanmaalla tehtävän kokeilun tulokset ovat hyviä.

Postin uusi toimitusjohtaja Turkka Kuusisto kertoo lauantain Helsingin Sanomissa, että yökantoon voitaisiin siirtyä pääkaupunkiseudulla, Itä-Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Satakunnassa, Kaakkois-Suomessa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa.

Käytännössä kirjeposti ja esimerkiksi aikakauslehdet jaettaisiin yöllä samalla jakokierroksella kuin sanomalehdet. Posti jakaa osoitteellista postia lehtien kanssa öisin jo Pirkanmaalla, jossa Posti osti Alma Manun jakeluliiketoiminnan viime syksynä.

Kuusiston mukaan Posti ei ole aiemmin yhdistänyt sanomalehtien ja kirjeiden jakelua, koska jaettavaa olisi ollut liian paljon. Nyt yhdistäminen mahdollista, sillä jaettavan kirje-, lehti- ja mainospostin yhteismäärä puolittuu joka viides vuosi, Kuusisto kertoo Helsingin Sanomille. HäSa

 

Hämeenlinnan seudulla sanomalehtien yöjakelusta vastaa Ilves Jakelu oy, joka on Hämeen Sanomien omistuksessa. Ilves Jakelulla on postitoimilupa ja se kilpailee Postin kanssa Kanta-Hämeessä myös osoitteellisessa jakelussa.

Päivän lehti

26.2.2020