Kanta-Häme

HS: Opiskelija-asuntojen vuokrat Hämeenlinnassa keskiarvoa halvemmat

Yliopistokaupungeista halvimpia ovat Vaasa ja Oulu.
Opiskelijat asuvat nykyään mieluummin itsekseen kuin soluasunnoissa. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinna on keskiarvoa halvempi kaupunki asua, kun mittarina käytetään yksiöiden ja kaksioiden vuokratasoa.

Mediaanivuokra yksiöissä on Hämeenlinnassa 531 euroa ja kaksion vuokra 681 euroa, selviää Helsingin Sanomien tekemästä jutusta, jossa vertailtiin tyypillisesti opiskelijoiden vuokraamien pienten huoneistojen vuokratasoa. Mediaanihinta tarkoittaa kaupungin kaikkien vuokra-asuntojen hintojen keskellä olevaa hintaa.

 

Vertailun mukaan pienten asuntojen vuokrataso on Hämeenlinnassa samaa luokkaa kuin Lappeenrannassa ja Rovaniemellä. Suurista yliopistokaupungeista Hämeenlinnaa edullisempia ovat Vaasa ja Oulu. Pääkaupunkiseudun jälkeen kalleimpia kaupunkeja ovat Tampere, Kuopio ja Joensuu.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella hintaero opiskelija-asuntojen ja vapailta markkinoilta saatavien asuntojen vuokrissa on huomattavasti pienempi. Yleinen trendi koko maassa on, että opiskelijat haluavat asua mieluummin yksiössä kuin opiskelijoille suunnatuissa yhteisasunnoissa.

Lue myös: Hämeenlinnan opiskelija-asuntosäätiön yksiöt täyttyvät opiskelijoista ja soluasunto vuokrataan mieluummin kokonaan itselle kuin asutaan toisen kanssa

 

 

Mainos