Kanta-Häme

Hugo Park sai aloittamisoikeuden

Hugo Parkin seikkailupuisto Aulangolla sai perjantaina aloittamisoikeuden. Rakennusvalvontapäällikkö Sirkku Malviala seikkailupuiston toimenpideluvalle maankäyttö- ja rakennuslain 144-pykälän mukaisen aloittamisoikeuden.

Käytännössä se tarkoittaa, että seikkailupuistossa voidaan tehdä loppuun kesken jääneet rakennustyöt. Sen jälkeen se voidaan avata yleisölle.

Toinen puiston omistajista, Teemu Kukko arvioi, että yleisölle auki puisto voi olla parhaassa tapauksessa jo ensi viikolla.

– Täytyi ensin haalia väkeä takaisin rakentamaan sitä, kun osa ehti jo matkustaa takaisin Saksaan. Suurin työ on tällä hetkellä lipunmyyntikoppi, joka on vielä aloittamatta.

Ympäristö- ja rakennuslautakunta päätti tiistaina jättää asiasta tehdyt oikaisuvaatimukset käsittelemättä, koska tekijöillä ei ollut valitusoikeutta.

Normaalisti pitäisi odottaa päätöksen saavan lainvoiman ennen kuin sitä voidaan toteuttaa. Maankäyttö- ja rakennuslaki kuitenkin mahdollistaa ehdollisen aloittamisluvan hakemisen ja myöntämisen ennen lainvoimaisuutta.

Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys on ilmoittanut valittavansa hallinto-oikeuteen. Se perustelee valitusta sillä, että pelkkä toimenpidelupa on liian kevyt lupamenettely seikkailupuistolle.

Lisäksi yhdistys haluaa arvioittaa, onko toimenpidelupa Hämeenlinnan kansallisen kaupunkipuiston hoito- ja käyttösuunnitelman mukainen.

Aloitusoikeus voidaan antaa ehdollisena, jotta toiminta voi alkaa.

Jos asiasta valitetaan ja jos lopulta käy niin, että puiston alkuperäinen toimenpidelupa kumotaan, yrittäjät ovat velvollisia purkamaan rakennelmat puistosta.

Yrittäjät harmittelevat sitä, että toiminnan aloitus lykkääntyi valitusten vuoksi. Puisto piti avata alun perin vapuksi.

He kertovat aikovansa hakea oikaisuvaatimusten tekijöiltä korvauksia menetyksistään. HÄSA

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic