Kanta-Häme

Huhtala nimitetään teräsjohtajaksi

SSAB:een teräsliikedivisioonan johtajaksi on nousemassa odotetusti Ruukki Metalsin johtaja Olavi Huhtala. Hänen SSAB Europe -divisioonaansa tulisi Pohjoismaiden nauhatuotteiden, raskaiden levyjen ja putkien tuotanto.

Huhtala siirsi viime kesänä oman työpaikkansa Helsingistä Hämeenlinnaan. Rautaruukin nykyinen toimitusjohtaja Sakari Tamminen on pitänyt luonnollisena, että myös SSAB:een uuden divisioonan johto sijoittuisi Hämeenlinnaan.

SSAB:een Yhdysvaltain liiketoiminnalle ja erikoisteräksille perustetaan omat divisioonat. Molemmat yhtiöt SSAB ja Rautaruukki ovat satsanneet paljon erikoisteräksien kehittämiseen.

SSAB julkisti uuden johtoryhmänsä ja divisioonarakenteensa tiistaina. Nimitykset ja rakenne tulevat voimaan 1. syyskuuta, mikäli yli 90 prosenttia Rautaruukin omistajista hyväksyy sen osakevaihtotarjouksen.

Johtopaikat…ruotsalaisilla

Huhtala kuuluu pieneen suomalaiseen vähemmistöön SSAB:een johtoryhmässä. Valtaenemmistöä johtotehtävistä pitävät hallussaan henkilöt, jotka hoitavat vastaava työtä nyt SSAB:ssä. Huhtalan lisäksi johtoryhmään nimitetään Rautaruukista vain Marko Somerma, joka johtaa Ruukki Construction -divisioonaa.

SSAB:n konsernijohtajana jatkaa Martin Lindqvist. SSAB:n väki miehittää myös pääkonttorin tukitoimintojen johtopaikat. Suomalaisista konsernijohtoon nostetaan vain viestintäjohtaja Taina Kyllönen.

Teräskonsernia aiotaan ilmeisesti johtaa nykyisen SSAB:een tapaan divisioonakeskeisesti, vaikka yritys ei ole tiedottanut mitään johtamismallin sisällöstä. Liiketoimintojen tukitoimintoja on siten hyvin paljon divisioonissa, kun taas nykyisessä Rautaruukissa tehtäviä on paljon keskitetty suoraan pääkonttorin alaisuuteen. (HäSa)

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic