fbpx
Kanta-Häme

Huhtamäellä kolme vuokralaista

Huhtamäki on vuokrannut kolmelle yritykselle tilojaan Hämeenlinnan Käikälästä. Huhtamäeltä kerrotaan, että “merkittävä osa” Paccorilta vapautuneista 24 000 neliön tiloista on jo vuokrattu.

– Ei löydy yhtä suurta yritystä, joka vuokraisi kaikki tilat. Myönteinen yllätys on, että pienehköistä tiloista on aktiivista kysyntää Hämeenlinnassa, tilojen vuokraamista koordinoiva Huhtamäen johdon neuvonantaja Juha Salonen sanoo.

Huhtamäki on myynyt muovipakkausten valmistuksen Sun-yhtiön rahastoille, joiden pakkausteollisuudesta koottiin Paccor-yhtiö. Paccor rakennutti Painokankaan Moreeni-yritysalueelle uudet tilat, joihin se siirtyi viime keväänä.

Salonen kertoo, että suurin osa vuokrattavasta tilasta on korkeatasoista teollisuustilaa. Vuokrattava on myös varasto- ja toimistotilaa.

– Konttoritilaa on noin 500–700 neliötä. Siinä on paljon avokonttoria.

Teollisuustiloilla on vain vähän käyttörajoituksia. Huhtamäki ja Paccor ovat käyttäneet niissä suuria ja raskaita koneita.

Altek pääsi…laajenemaan

Yksi Huhtamäen tiloja vuokranneista yrityksistä on nokialainen teollisuuden kunnossapitoyritys Altek Service. Se osti tänä vuonna pienen hämeenlinnalaisen kunnossapitoyrityksen ja ryhtyi kasvattamaan sen liiketoimintaa. Käikälästä Altek hankki käyttöönsä vajaan tuhannen neliön tilat.

– Yrityksellä oli muutama työntekijä. Me olemme nyt palkanneet kymmenkunta työntekijää lisää, Altekin toimitusjohtaja Tapani Rättäri sanoo.

Altek työllistää tällä hetkellä noin 70 työntekijää. Rättäri sanoo, että Hämeenlinnassa tuntuu olevan imua heidän kaltaiselle pienelle kunnossapitofirmalle.

– Laajennamme koko ajan. Rajaa ei ole, jos löytyy osaavia käsiä ja bisnestä.

Altek-yhtiöihin kuuluu Altek Servicen lisäksi Altek Engineering -insinööritoimisto. Altek tekee itse insinöörisuunnittelun asiakasyrityksissä.

M3 Logistiikka on vuokrannut Huhtamäeltä 1 500 neliötä varasto- ja teollisuustilaa. Suurin osa yhtiön tiloista on edelleen Kantolassa.

– Tällaisista tiloista on ollut pulaa Hämeenlinnassa. Tällä hetkellä ei ole, yrittäjä Matti Arponen sanoo.

Konecranes on myös vuokrannut Huhtamäen tiloja. Konepajayhtiön Hämeenlinnan tehtaat ovat Idänpäässä. (HäSa)

Menot