Kanta-Häme

Huhtamäki irtisanoo väkeä

Huhtamäki aloittaa yt-neuvottelut noin 30 työpaikasta Hämeenlinnan yksikössä. Työntekijöiden vähentäminen Huhtamäki Foodservice Finlandissa on osa tehostamistoimia, joilla aiotaan parantaa Foodservice Europe-Asia-Oceania -liiketoiminnan kilpailukykyä.

– Toimintaa tehostetaan ja kehitetään. Markkinat eivät täällä Pohjoismaissa kasva, Huhtamäki-konsernin toimitusjohtaja Jukka Moisio sanoo.

Moision mukaan kyse ei ole siitä, että tuotantoa siirrettäisiin johonkin muualle Hämeenlinnasta. Henkilöstön vähentämisessä ei ole kyse tällaisesta suuresta rakenteellisesta muutoksesta.

– Tämä on normaalia toiminnan tehostamista ja kilpailukyvyn parantamista.

Huhtamäki Foodservice Finlandilla on noin 200 työntekijää. Yksikkö valmistaa lähinnä kartongista erilaisia tarjoiluastioita. Yhtiöllä ei ole Suomessa muuta tuotannollista toimintaa. Huhtamäki on myynyt Suomen muoviliiketoiminnan Consumer Goods Finland -yhtiön. Se toimii nykyisin Paccor-nimellä.

Yhtiöllä o n…tyhjiä tiloja

Huhtamäeltä jää tässä kuussa kokonaan tyhjiksi Paccorin entiset tilat. Kantolasta Paccor on jo muuttanut Painokankaalle Moreeni-yritysalueelle. Käikälän Paccor jättää lopullisesti tässä kuussa. Huhtamäellä oli enimmillään runsas kymmenen vuotta sitten noin 750 työntekijää Hämeenlinnassa.

Kantolan tehdaskiinteistöä Paccor käytti yksin. Käikälässä jää vapaaksi erittäin suuret varasto-, toimisto- ja tehdastilat.

– Konsernin kannalta nämä tilat eivät ole kovin suuri asia. Pyrimme tietenkin mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan niitä muille, Moisio sanoo.

Moisio ei pidä tiloja sikälikään ongelmana, että Hämeenlinna on sijainniltaan erinomaisella paikalla.

– Pyrimme löytämään hyvää käyttöä tiloille, mutta ei meillä ole mitään aikataulua, että tiloille olisi käyttäjä esimerkiksi puolen tai yhden vuoden kuluttua. (HäSa)