Kanta-Häme

Huhut sulkevat jo Nihattulan koulua

Hattulassa on noussut huoli kunnan kyläkoulujen ja etenkin Nihattulan koulun kohtalosta. Nihattulan lasten vanhemmille järjestettiin torstai-iltana tilaisuus uudessa Juteinikeskuksessa, ja jo paikkavalinta oli omiaan kasvattamaan huolta.

Kunnanjohtaja Lauri Inna kertoo luvanneensa kutsua tilaisuuden koolle, kun kunnan talousarvioseminaarissa syyskuussa pohdittiin erilaisia säästökeinoja.

Nihattulan koulun lakkauttaminen on ollut esillä yhtenä vaihtoehtona, mutta Inna korostaa, ettei mitään ole päätetty suuntaan eikä toiseen.

– Halusin, että talousarvion valmisteluvaiheessa kerrotaan avoimesti eri vaihtoehdoista, ja halusin kuulla, mitä mieltä nihattulalaiset ovat kouluverkosta ja oman koulun merkityksestä.

Kunnanhallitus tekee lokakuun lopulla valtuustolle esityksensä kunnan ensi vuoden veroista, ja Inna piti tärkeänä, että keskustelutilaisuus järjestetään ennen sitä.

– Fakta meillä Hattulassa on se, että palveluverkostoa täytyy miettiä tarkoin. Samalla lailla puntarissa on esimerkiksi verojen korotus, hän sanoo.

Nihattulan koti- ja kouluyhdistyksen puheenjohtaja Yrjö Koskinen sanoo, että torstain tilaisuuden viesti oli melko yksiselitteinen.

– Uuteen koulukeskukseen mahtuu oppilaita, ja kun sivistystoimi joutuu etsimään säästökohteita, Nihattulan koulun sulkeminen nähdään ratkaisuna.

Hän kertoo, että lasten vanhemmat ovat valmiita käsittelemään asiaa rakentavasti, mutta sulkemisajatusta hän pitää erittäin lyhytnäköisenä.

– Hattulaan on kaavoitettu uusi Kanungin asuinalue, ja muunkin tonttikaupan odotetaan elpyvän. Nihattulan koulu on luvattu säilyttää puskurikouluna, jonne oppilaita mahtuu. Jos se nyt suljetaan, puskuria ei ole, ja kohta kunnan koulut ovat taas täynnä.

Koskinen sanoo, että ainakin torstain tilaisuuteen osallistuneet pitivät verojen korotusta parempana ratkaisuna kuin koulun lakkautusta. HÄSA

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic