Kanta-Häme

Huijari myi olemattomia traktoreita ja klapikoneita

Olemattomia tavaroita myynyt hieman alle nelikymppinen mies on vangittu lukuisista törkeistä petoksista epäiltynä.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus vangitsi miehen poliisin esityksestä viime perjantaina.

Mies huijasi puolen vuoden aikana noin neljääkymmentä eri puolilla Suomea asuvaa uhriaan vastaamalla netissä julkaistuihin ostoilmoituksiin. Hän myös kaupitteli itse olemattomia tavaroita nettipalstoilla.

Miehellä oli olevinaan traktoreita, asuntovaunuja, klapikoneita, lumilinkoja, auton renkaita ja kaikkea muuta netissä kysyttyä tavaraa. kaupoista hän sopi puhelimessa. Vakuuttaakseen ostajan hän myös lähetti kuvia tuotteista.

Kun kaupoista oli sovittu, sai hän uhrinsa maksamaan etumaksua tililleen. Tavaroita ei tietenkään koskaan toimitettu, koska niitä ei olut olemassa lainkaan.

Huijari ehti tienata petoksillaan lähes 60 000 euroa. Poliisin mukaan mies ei ollut ensimmäistä kertaa petossarjaa rakentamassa, sillä hänet on aiemminkin tuomittu vastaavista teoista.

Vaihtoi nimiä ja puhelinnumeroita

Mies ehti olla lähes koko petossarjan ajan etsintäkuulutettuna, mutta hänet löydettiin vasta viime viikon torstaina.

Mies keksi itselleen jatkuvasti uusia nimiä ja lisäksi hän käytti kauppoja tehdessään yli kolmeakymmentä eri puhelinnumeroa.

Tutkintaa johtava komisario Ilkka Iivari Kanta-Hämeen poliisista arvostelee sitä helppoutta, jolla huijarit saavat uusia puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita käyttöönsä.

Niin sanottuja prepaid-puhelinliittymiä myydään muun muassa kioskeilla ilman rekisteröitymistä tai henkilötietojen tarkistamista.

– Mikäli asianomistaja haluaa tehdä poliiisille rikosilmoituksen netissä, hänellä pitää olla pankkitunnukset tai henkilökortti sirutunnuksineen, Iivari ihmettelee lehdistötiedotteessaan. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic