Kanta-Häme

Hulluja nuo turkulaiset - tutkivat tosissaan, miten juustolle soitettu musiikki vaikuttaa sen makuun

Turun yliopiston tutkimuksessa kaiutin asetettiin suoraan kypsyvän juustokiekon päälle, jotta ääni ohjautui suoraan välittäjäaineseen. Kuvassa on cheddaria MTT:n juustolasssa.

Hulluja nuo turkulaiset. Tutkivat siellä nyt ihan tosissaan, parantaako juustolle soitettu musiikki sen makua. Kyllä, luit aivan oikein. Turussa on varta vasten sävelletty kypsymässä oleville juustoille kolme eri tempoista ja...

Hulluja nuo turkulaiset. Tutkivat siellä nyt ihan tosissaan, parantaako juustolle soitettu musiikki sen makua. Kyllä, luit aivan oikein. Turussa on varta vasten sävelletty kypsymässä oleville juustoille kolme eri tempoista ja eri taajuuksilla soivaa kappaletta. Koemaistajien tehtävä on arvioida, miten ne ovat vaikuttaneet juustojen makuun. Asialla ovat elintarviketutkimuksen professori Anu Hopia sekä funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen johtaja…

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 1kk digiä 1 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic