Kanta-Häme Riihimäki

Humalainen mies kaahasi Hausjärveltä Riihimäelle - tuomio kuudesta eri rikoksesta

Vuonna 1999 syntynyt mies varasti auton ja keräsi hetkessä kuusi syytettä ja tuomiota.

Muutaman kymmenen kilometrin ajomatka Hausjärveltä Riihimäelle toi vuonna 1999 syntyneelle riihimäkeläismiehelle tuomion kaikkiaan kuudesta eri rikoksesta.

Mies oli tämän vuoden toukokuun 15. päivänä Hausjärvellä kesämökillä ollessaan ottanut luvatta käyttöönsä toisen henkilön auton ja lähtenyt ajamaan sillä kohti Riihimäkeä. Tämä toi hänelle tuomion moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Mies kieltäytyi päästämästä ulos autossa matkustaja ollutta toista henkilöä tämän pyynnöistä huolimatta ja käski tämän hypätä ulos liikkuvasta autosta tai olemaan hiljaa. Oikeus piti tekoa vapaudenriistona.

Matkalla Riihimäelle mies ajoi huomattavaa ylinopeutta ja oli välillä vaarassa suistua tieltä. Kaahaaminen jatkui myös Riihimäen kaupunkialueella, missä mies ajoi autonsa ensin päin matkakeskuksen ramppia ja hetkeä myöhemmin Keskuskadulla päin parkkipaikalle pysäköityjä autoja. Kaksi jalkakäytävällä ollutta koiranulkoiluttajaa joutui hyppäämään pois auton tieltä välttääkseen alle jäämisen. Tästä mies sai tuomion törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Paikalle kutsutut poliisit puhalluttivat miehen. 1,62 promillen lukemat ylittivät törkeän rattijuopumuksen rajan.

Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta, joten hänet tuomittiin myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mies yritti myös käydä poliisien kimppuun, kun nämä yrittivät ottaa oluttölkin pois hänen käsistään. Syytteen mukaan mies sanoi aggressiivisesti ”Nyt sitten lähtee!” ja lähestyi poliiseja hyökkäävällä eleellä. Poliisit kaatoivat miehen maahan ja laittoivat hänelle käsiraudat. Mies tuomittiin tämän johdosta myös virkamiehen vastustamisesta.

 

Mies sai kuudesta rikoksesta neljän kuukauden ja 20 päivän vankeustuomion, joka muunnettiin 138 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Hänet oli aiemmin toukokuussa tuomittu myös Pirkanmaan käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen muun muassa ryöstöstä ja haitanteosta virkamiehelle. Tästä tuomiosta määrättiin täytäntöönpantavaksi kaksi kuukautta vankeutta. HäSa