Kanta-Häme

Humalainen roskakuski aiheutti vähältä piti -tilanteen Forssassa

Kuva: Pekka Rautiainen, arkisto Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen, arkisto Kuva: Pekka Rautiainen

Humalassa ollut roska-auton kuljettaja vältti täpärästi törmäyksen henkilöautoon Forssassa perjantaina aamupäivällä.

Poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen kolarista Jokioistentien ja Pilvenmäentien liittymässä perjantaina noin puoli kahdentoista aikaan aamupäivällä. Tapahtumapaikalla selvisi, että tilanne oli syntynyt, kun henkilöauton ja perävaunun kuljettaja ajoi Jokioistentietä kohti Forssaa. Roska-auton kuljettaja oli puolestaan ajanut Pilvenmäentietä tarkoitukseen ylittää Jokioistentie ja jatkaa Kiimassuontielle.

Roska-auton kuljettajan kulkusuunnassa oli liikennemerkki pakollisesta pysähtymisestä. Roska-auto ajoi kuitenkin henkilöauton eteen ja henkilöauton kuljettaja joutui väistämään roska-autoa liikenteenjakajan yli. Myös roskakuski ehti väistämään henkilöautoa, joten ajoneuvot eivät törmänneet.

Poliisipartio puhallutti molempien autojen kuljettajat. Henkilöauton kuljettaja puhalsi nollatuloksen, mutta roska-auton kuljettaja puhalsi 1,78 promillea. Roska-autoa kuljettanut 31-vuotias mies kuljetettiin poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen.

Roskakuskia epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lauantaina aamuyöllä poliisi pysäytti Forssan Autokeitaalla henkilöauton, jonka 39-vuotias kuljettaja puhalsi alkometriin nollatuloksen. Miehelle tehtiin myös huumepikatesti, joka oli positiivinen amfetamiinille.

Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Päivän lehti

12.7.2020