fbpx
Kanta-Häme

Humppabussiin voi jättää viestejä

Sisarukset Helmi ja Roope Pesonen ovat ottaneet liidun kauniiseen käteen kesäloman kunniaksi.

Kaksikon kädenjälki alkaa hahmottua kyläkauppa Suvipuodin edessä Janakkalan Vähikkälässä, kun liitu liukuu iloisesti pitkin vuoden 1972 Scania-merkkisen linja-auton nokkaa.

Mistään ilkiteosta ei ole kyse, vaan sisarukset piirtävät bussin pintaan ihan luvan kanssa.

Kyseessä kun ei ole mikään tavallinen linjuri, vaan Humppabussi.

– Humppabussi on kunnianosoitus yhtyeelle nimeltä Eläkeläiset, ja se kulkee tänä kesänä viidettä kerta bändin keikalle. Aikanaan linjuri on kulkenut Kajaani-Oulu-linjaa, Ville Mustonen, yksi bussin monesta omistajasta, kertoo.

Lauantain Avoimet kylät -päivänä kyseisen bussin tummaan koriin saa Vähikkälässä jättää viestejä kuka tahansa. Taustalla soi tietenkin humppa.

Avoimet Kylät -päivänä on ympäri Suomea yli 400 kylässä tavanomaista enemmän sutinaa. Kanta-Hämeessä kylätapahtumia on yhteensä 28 kylässä.

Avoimet Kylät esittelee paikallista elämänmenoa ja kylätoimintaa, houkuttelee uusia asukkaita ja muistuttaa maaseudun mahdollisuuksista. Kylillä järjestetään 11.6. erilaisia tempauksia ja tapahtumia.

Samana päivänä vietetään myös valtakunnallista Kyläkauppapäivää.

Avoimet Kylät tapahtumineen löytyvät Google Maps -kartalta osoitteesta avoimetkylat.fi.

Kylien tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset, yritykset ja toimijat. Kanta-Hämeessä päivää organisoi Hämeen Kylät ry ja valtakunnallisesti Suomen Kylätoiminta ry.

Kylätapahtumia

Hämeen kylätapahtumat löytyvät kootusti www.hameenkylat.net

Menot