Kanta-Häme

Hämeenlinnan Kirje: Hupsis, jalkakäytävä unohtui Salen kulmalta!

Poltinahon Salen puuttuvan jalkakäytävän paikalle on vajaassa kahdeksassa vuodessa syntynyt ympärivuotinen mutta epävirallinen polku. Kuva: Pekka Rautiainen
Poltinahon Salen puuttuvan jalkakäytävän paikalle on vajaassa kahdeksassa vuodessa syntynyt ympärivuotinen mutta epävirallinen polku. Kuva: Pekka Rautiainen

Poltinahon entinen kasarmialue Hämeenlinnassa alkaa nyt useamman vuoden kiivaan rakentamisen jälkeen olla vähitellen valmistumassa.

Muuten hyvin suunnitellulla alueella asukkaita kuitenkin kummastuttaa puuttuva jalkakäytävän pätkä Sale-kaupan kohdalla Rakuunankadulla.

Kaupan kohdalla kulkijan on joko ylitettävä katu tai taivallettava epävirallista polkua pitkin. Ja kohta kahdeksan vuoden ajan huolella tallatun polunhan kulkijat usein valitsevat, vuodenajasta riippumatta.

Mutta miksi kaupan kohdalla ei ole jalkakäytävää? Tähän kysymykseen ei alueen suunnittelijakaan tiedä vastausta.

– Toteutus perustuu alueen yleissuunnitelmaan, jossa syystä tai toisesta ei ollut jalkakäytävää tuossa kohtaa, kaupungin kaavoituksesta kerrotaan.

 

Kaupungilta arvellaan, että ajatuksena mahdollisesti oli, että väylä toteutuisi kaupan tontille. Kaupunki on sitä sinne sovitellutkin yhdessä Osuuskauppa Hämeenmaan kanssa, mutta huonolla menestyksellä. Korkeuserot ja hulevesien johtaminen ovat osoittautuneet odotettua isommiksi haasteiksi.

Kaikkea toivoa asian suhteen ei kuitenkaan vielä kannata heittää.

– Tarve toki tunnistetaan. Asia on siis vielä valitettavasti kesken, kaupungilta kerrotaan.

Päivän lehti

28.1.2020