Kanta-Häme

Hurja takaa-ajo päättyi Miekkalinnan edustalle

Hätäkeskus sai ilmoituksen lauantain vastaisena yönä puoli kahdelta, että Rengon Pääskysenpolulla sijaitsevaan autotalliin yritetään murtautua.

Ilmoittaja kertoi seuraavansa murtautujien autoa omalla autollaan.

Poliisipartio havaitsi murtautujien auton Renkovahantien ja 10-tien risteyksessä. Huomattuaan poliisin epäilty kiihdytti ajonopeuttaan voimakkaasti. 10-tielle kääntyneen auton nopeudeksi mitattiin 150 km/h rajoituksen ollessa 80 km/h.

Valtatie 10:ltä auto kääntyi Luolajantielle. Siellä oli toinen poliisipartio pysäyttämässä autoa, mutta auto kiersi poliisiauton penkan kautta ja jatkoi kohti kaupunkia edelleen samaa, reipasta ylinopeutta.

Luolajantieltä auto kääntyi koulun pihaan Vesitielle ja edelleen pyörätielle, joka johtaa Kajastuksentielle. Kajastuksentieltä auto kääntyi takaisin Luolajantielle ja jatkoi kohti Aleksis Kiven Katua.

Poliisipartio yritti pysäyttää pakenijaa Luolajantiellä piikkimatolla. Vaikka auto ajoi piikkimaton yli, se jatkoi matkaansa Rengontielle, jolla toinen poliisipartio heitti piikkimaton auton eteen. Auto ajoi piikkimaton yli ja siitä puhkesi kolme rengasta.

Auto kääntyi Hattelmalantielle kohti Miekkalinnaa, missä oli poliisipartio vastassa. Auto kiersi poliisiauton kääntyen pyörätielle. Pyörätiellä poliisiauto ajoi pakenijan eteen ja sai sen viimein pysähtymään.

Autosta otettiin kiinni kaksi miestä. Auton kuljettaja kertoi käyttäneensä huumaavia aineita ja hänellä ei ollut voimassaolevaa ajokorttia. Lisäksi autoon oli kiinnitetty anastetut rekisterikilvet.

Tapausta tutkitaan muun muassa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, varkauden yrityksenä ja huumausaineen käyttörikoksena. (HäSa)