fbpx
Kanta-Häme

"Huuda minulle, Hämeenlinna!"

– Huuda minulle, Download!

Eletään kesäkuun puoliväliä ja englantilainen raskaan rockin klassikkoyhtye Iron Maiden on juuri noussut jättimäisen Download-festivaalin estradille. Kun paikalle saapuneet yhdeksänkymmentä tuhatta fania vastaavat keulakuva Bruce Dickinsonin kehotukseen, äänenpaine tuntuu tärisyttävän maita ja mantuja.

Kylmät väreet kulkevat pitkin selkäpiitä yleisön puolella. Eihän siitä ole kauankaan, kun Iron Maidenin Boeing 747 -kiertuejumbojetiä kaikkien muiden aktiviteettiensa ohella kipparoiva Bruce Dickinson ilmoitti ryhtyneensä taisteluun suun alueella havaittuja syöpäpesäkkeitä vastaan.

Ja nyt, vain puolitoista vuotta myöhemmin, tämä terveen paperit saanut monilahjakkuus laulaa kenties paremmin kuin koskaan!

– Tosiaan, huomasin kyhmyn kaulassani loppuvuodesta 2014. Aavistelin sairastuneeni syöpään, mutta menin lääkärin vastaanotolle vasta muutaman viikon kuluttua. Miksi en mennyt tutkimuksiin heti? No, minulla oli The Book Of Souls -studioalbumimme nauhoitukset kesken, eikä tapoihini kuulu jättää hommia puolitiehen, Dickinson muistelee Hämeen Sanomille.

– Kävin läpi intensiivisen hoitojakson alkuvuodesta 2015, ja myöhemmin keväällä viimeisenkin syöpäpesäkkeen todettiin poistuneen kehostani. Olisin halunnut lähteä kiertueelle vaikka saman tien, mutta yhtyeen muut jäsenet ymmärsivät edetä vähän rauhallisemmin. Ja he olivat tietenkin täysin oikeassa.

Kymmenissä maissa myyntilistojen ykköseksi kivunnutta The Book Of Soulsia on kehuttu yhdeksi Iron Maidenin 41-vuotisen historian parhaista levytyksistä ja helmikuun lopulla Yhdysvalloista käynnistyneen maailmankiertueen konsertit ovat keränneet ylistyssanoja.

– Kun sairastuin, jouduin tietenkin pohtimaan sitäkin ikävää vaihtoehtoa, että laulajan urani on ohi. Onneksi olin totaalisen väärässä, sanoo Dickinson.

– Olemme tehneet pitkiä maailmankiertueita jo 80-luvun alkupuolelta asti, mutta tämä parhaillaan käynnissä oleva, 36 eri maahan yltävä rundi on eräs Iron Maidenin historian tunteellisimmista. Ymmärrämme nyt konkreettisesti sen, että tämän bändin hieno ura voi päättyä millä kellonlyömällä tahansa, ja olemmekin päättäneet nauttia joka hetkestä.

Keskiviikkona 29. kesäkuuta, heti iltayhdeksän jälkeen, Iron Maiden ryhtyy nauttimaan olostaan Kantolan tapahtumapuistossa, ja samoihin aikoihin kuullaan legendaarinen “huuda minulle, Hämeenlinna” -vaatimus ensimmäisen kerran.

Seuratkaapa tarkasti, miten herra Dickinson lausuu kaupungin nimen.

Menot