fbpx
Kanta-Häme

Huume-epäilyt paljastivat varastettua tavaraa

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut neljä ihmistä kätkemisrikoksista tuottamuksellisista kätkemisrikoksista tai kätkemisrikkomuksista. Käräjäoikeuden käsittelyssä on ollut yhteensä 29 syytekohtaa.

Tapausten taustalla oli neljä murtoa, joista anastettua omaisuutta löytyi vastaajien hallusta. Murrot tapahtuivat Hämeenlinnassa tämän vuoden helmi–heinäkuussa. Neljästä syytetystä kolme tuomittiin myös rattijuopumuksista sekä huumausaineen käyttörikoksista tai huumausainerikoksista.

Varastettu omaisuus oli löytynyt kotietsinnöissä, jotka poliisi teki rattijuopumusepäilyjen jälkeen. Yhden syytetyn kotoa oli muun muassa löydetty varastettu ase ladattuna sängyn alta. Kaksi syytettyä sai tuomion myös ampuma-aserikoksista.

Yksi syytetyistä tuomittiin pelkästä kätkemisrikkomuksesta. Hän sai 20 päiväsakkoa. Muut saivat vankeustuomiot.

Yli 45-vuotias mies tuomittiin 70 päiväksi vankeuteen, ja yli 40-vuotias mies sai puolestaan neljän kuukauden vankeusrangaistuksen.

Pisimmän tuomion sai alle 30-vuotias mies. 14 syytekohdan joukossa olivat muun muassa varkaus, vahingonteko ja kulkuneuvon käyttörikos ja kaksi huumausaineen käyttörikosta. Hänet tuomittiin kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen.

Tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia, ja tuomitut ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä. HäSa

Menot