Kanta-Häme Hämeenlinna

Huumeita käyttänyt mies anasti auton ja ajoi ojaan

Parikymppinen päihtynyt mies otti varhain perjantaiaamuna luvatta henkilöauton käyttöön ja lähti ajelulle. Poliisi sai hälytyksen asiasta hätäkeskukseen.

Poliisien ollessa vielä matkalla tapahtumapaikalle selvisi, että mies oli ajanut ulos tieltä ja poistunut paikalta. Partio tapasi tuntomerkkeihin sopivan miehen ja otti hänet kiinni. Mies oli ajanut autolla Pääjärventietä 12-tien suuntaan, kun hän oli menettänyt kaarteessa auton hallinnan. Auto päätyi ensin oikean puoleiselle kaistalle tienpenkkaan ja sen jälkeen suistui vasemmalle ojaan. Matkalla oli törmännyt myös puuhun. Auto vaurioitui törmäyksessä keulasta ja takaosasta.

 

Kuljettaja puhalsi nollatuloksen, mutta huumepikatestin mukaan hän oli käyttänyt amfetamiinia ja kannabista. Mieheltä löytyi kääntöveitsi ja kolme hänelle kuulumatonta passia.

Mies vietiin sairaalaan mahdollisten vammojen tarkastusta varten.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon. Kuljettaja otettiin kiinni.

Asiasanat

Päivän lehti

15.7.2020