Kanta-Häme Hämeenlinna

Huumekaupasta vuosien tuomio - Tuomitulle annetaan aikaa järjestää lapsensa hoito ennen vankilaan joutumista

Tuomitulle annettiin aikaa järjestää lapsensa hoito ennen vankilaan joutumista.
Arkistokuva: Terho Aalto

Laajaa huumevalikoimaa myyntitarkoituksessa pitänyt hämeenlinnalaismies on saanut kolmen ja puolen vuoden ehdottoman vankeustuomion törkeästä huumausainerikoksesta, rattijuopumuksesta sekä ampuma-aserikoksesta.

Miehen huumekauppa paljastui viime syyskuussa, kun hän jäi poliisin liikennevalvonnassa kiinni useiden huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajamisesta.

 

Poliisi löysi miehen autoon, asuntoon ja autotalliin tehdyissä etsinnöissä yli 230 grammaa kokaiinia, useita satoja annoksia LSD:tä ja yli sata grammaa kannabista. Takavarikkoon päätyi myös amfetamiinia ja metamfetamiinia jauheina sekä huumausaineina myös käytettäviä buprenorfiinia, diatsepaamia ja klonatsepaamia sisältäviä tabletteja.

Miehen hallusta löytyi myös myynnissä käytettyjä vaakoja ja pakkaustarvikkeita sekä luvaton pistooli.

 

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden perjantaina antaman tuomion mukaan jo pelkän kokaiinin määrän perusteella minimirangaistus olisi ollut kolme vuotta ja LSD:n osalta neljä kuukautta vankeutta.

Vuonna 1985 syntynyt mies tuomittiin kolmen ja puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen, mutta häntä ei passitettu heti vankilaan. Näin miehelle annettiin mahdollisuus järjestää nuoren lapsensa hoitaminen tuomion aikana. Mies on lapsen ainoa huoltaja.

Oikeus otti huomioon myös miehen toisen läheisen sukulaisen terveydentilan ja elämäntilanteen.

Hämeen Sanomat ei mainitse tuomitun nimeä lapsen henkilöllisyyden suojaamiseksi.

 

Oikeus takavarikoi miehen hallussa olleet 900 euroa käteistä rahaa rikoksesta saatuna hyötynä. Mies vastusti takavarikkoa. Hän kertoi säästäneensä rahat motocrosspyörän varaosien ostamista varten.

Oikeudelle tämä selitys ei kelvannut, sillä rahat olivat samassa pienessä laukussa kokaiinin ja vaa’an kanssa.

Käräjäoikeuden antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen. HäSa

 

Lue myös: Liikennepysäytys paljasti kattavan huume- ja lääkeainevalikoiman – Hämeenlinnalaismiestä syytetään huumekaupasta (15.1.2020)

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic