Kanta-Häme

Huvituksia torin kupeessa – lauantaina vietettiin talojuhlaa ja syötiin yhdessä

Hämeenlinnan torille pystytettiin lauantaiksi neljä usean metrin mittaista pöytää, jotka olivat kaupunkilaisten vapaassa käytössä kesäistä ruokailutuokiota varten. Jos omat eväät sattuivat jäämään kotiin, tarjolla oli lähiravintoloiden pop up -keittiöiden loihtimia annoksia. Kyse oli Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistyksen organisoimasta Syödään yhdessä -tapahtumasta, joka järjestettiin ensimmäisen kerran viime kesänä osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Heti tapahtuman alkajaisiksi toisen keskipöydän päähän kerääntyi iloinen joukko, johon kuului toistakymmentä henkeä. Nyyttikestien hengessä tuotuja omia piknikeväitä täydennettiin ainakin Himalaya Kitchenin butter chicken -annoksilla, Café Kukon mukisalaateilla ja Fiftarin burgereilla.

– Seurueeseemme kuuluu Hämeenlinnan Nuorkauppakamarin nykyisiä ja entisiä jäseniä sekä meidän perheenjäseniämme. Osallistumme toripiknikille nyt toista kertaa vastaavassa säässä, ja nyt perinne jatkuu, kertoi auringonpaistetta ihastellut Tanja-Maria Hyyppänen, joka on myös Nuorkauppakamarin hallituksen puheenjohtaja.

Nuorkauppakamarilaiset olivat aikeissa jatkaa kesäpäiväänsä piknikin jälkeen Linnanpuistoon, jonne heillä oli suunnitteilla yhteistä ohjelmaa.

– Näin kesällä toimintamme painottuu vapaampaan yhdessäoloon. Aiemmin olemme esimerkiksi pelanneet suojalkapalloa, joten tämä yhdessä syöminen on hyvää vastapainoa sille, naurahti yhdistyksen tiedottaja Pauliina Hirviniemi.

Aivan torin naapurissa vietettiin myös Museo Skogsterin talojuhlaa ja museomarkkinoita. Tempauksella juhlistettiin Hämeenlinnan kaupunginmuseon päätoimipisteen aukeamista Skogsterin liiketaloon, mikä tapahtui tasan kaksi vuotta sitten. Ohjelmaa ja tekemistä oli erityisesti perheen pienimmille, ja vetonaulana oli Raatihuoneenkadulle pystytetty pomppulinna.

Juhlaan osallistuneet Veera ja Laura Miettinen herkuttelivat palkintohattaroilla löydettyään Skogsterin talon 1950-luvun Hämeenlinnaa esittävässä pienoismallista.

– Pomppulinnassa oli kivaa! Menemme vielä käymään yläkerran näyttelyssä, Veera Miettinen kertoi taiteillessaan omaa mörköään Skogsterin alakertaan pystyttyä mörköseinää varten.

Näyttelyllä hän viittasi Skogsterin tämän vuoden päänäyttelyyn, joka kertoo tuberkuloosin historiasta. Sisarusten äidin Henna Miettisen mukaan varsinkin Veera on ahkera museokävijä. Tämä osallistui keväällä jopa kansainväliseen museopäivään yhdessä koulukaverinsa kanssa. HäSa

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic