Kanta-Häme

Hykin yläkoulun tilanne yhä auki

Hämeenlinnan yhteiskoulun (Hyk) yläkoulun kohtaloa ei ole vielä päätetty. Vaihtoehtoina on yhä joko rakennuksen peruskorjaus tai purkaminen.

– Kuntotutkimus ja rakennushistoriallinen selvitys ovat vielä kesken. Niiden aikana kartoitetaan, mikä olisi rakennuksen vaatima korjausaste ja mitkä olisivat sen kustannukset, sanoo tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.

Hämeenlinnan lasten ja nuorten lautakunta käsittelee tiistaina oman alueensa tämän vuoden palvelusopimusta, jossa mainitaan suunnittelun käynnistäminen muun muassa Hykissä.

Karrimaan mukaan tämä on tarpeen joka tapauksessa riippumatta siitä, päätetäänkö Hykin nykyinen rakennus purkaa vai peruskorjata.

Hykin yläkoulurakennus on tällä hetkellä suljettuna, ja koulun oppilaat on siirretty Tuomelalta vapautuneisiin parakkeihin. Ainoastaan koulun ruokala ja liikuntatilat ovat käytössä vielä kevätlukukauden ajan.

Karrimaa arvioi, että tarvittavat kartoitukset saadaan valmiiksi piakkoin eli viimeistään helmikuussa.

Hän sanoo, että toiminnallinen suunnittelu ja esimerkiksi Tuomelan koulun ja yläkoulun muodostaman kokonaisuuden hahmottelu pitää aloittaa nopeasti.

Tuomelan koulu avattiin peruskorjauksen jälkeen kokonaan uusittuna viime syksynä. Se noudattaa avoimeen oppimisympäristöön perustuvaa pedagogiikkaa.

Tuomela peruskorjattiin 13 miljoonalla eurolla. Museovirasto ei sallinut sen purkamista, mutta vuonna 1955 valmistuneesta rakennuksesta pystyttiin säilyttämään vain runko. HÄSA

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic