Kanta-Häme

Hykkiläisten sisäilmaoireita arvioi työryhmä ja THL

Kaupungin sisäilmaryhmän viime viikkoisessa kokouksessa käsiteltiin jälleen kerran oirekyselyjen tilannetta kouluilla ja päiväkodeilla.

Huonosta sisäilmasta kärsiviä oppilaita on ainakin Hätilän yhteiskoulussa (Hyk), Keskuskoulussa, Lyseon koulussa sekä Kaurialan koulussa. Kaikissa rakennuksissa on joko jo todettu ongelmia tai sisäilman laatua tutkitaan parhaillaan.

Sisäilmatyöryhmän suositus Hykin osalta on, että oirekartoitus tehdään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) oppilaskyselylomakkeen avulla. Vertailukouluna toimii myös Kaurialan koulun osalta vertailukouluksi valittu Iittalan yhtenäiskoulu.

– Kyseessä on oppilasmääriltään suurin piirtein vastaavat koulut, joista Iittalan yhtenäiskoulu on terve, perustelee sisäilmatyöryhmän vetäjä, rakennustekninen asiantuntija Mika Metsäalho Linnan tilapalveluilta.

Kysely toteutetaan marraskuun aikana koulun järjestelmien kautta. Vastausten analysointi vielä THL:lta noin kaksi kuukautta eli tuloksia saadaan alkuvuodesta 2015.

– Tarkoitus on kartoittaa kaikki ne tilat, joissa oireilua esiintyy. Kun tulokset saapuvat, voimme tarvittaessa ryhtyä tarkempiin tutkimus- ja kunnostustoimenpiteisiin, Metsäalho sanoo. (HäSa)