Kanta-Häme

Hyria joutuu käräjille johtajavalinnasta

Opetuspalvelujohtajan virkaa täytettäessä on Hyriassa rikottu tasa-arvolakia. Näin syyttää virkaa hakenut Sirkku Verta-Lemmetty, joka on vienyt asian Hyvinkään käräjäoikeuden ratkaistavaksi.

Verta-Lemmetyn tekemässä haasteessa häntä on kohdannut terveydelle haitallista epäasiallista kohtelua ja häirintää ja työpaikkakiusaamista.

Hänet on sivuutettu johtajavalinnoissa, hänen työtehtäviään on alennettu yksipuolisesti ja palkkaa alennettu huomattavasti. Verta-Lemmetty toteaa myös, ettei rehtori ole neuvotellut hänen kanssaan.

Hyrian rehtori Jarno Tuimala kiistää jyrkästi sukupuoleen perustuvan syrjinnän ja työpaikkakiusaamisen. Hänen mukaansa Sirkku Verta-Lemmetty haki johtajan paikkaa, johon ei tullut valituksi. Sirkku Verta-Lemmetty työskenteli suunnittelujohtajan tehtävässä, joka lakkautettiin.

Kun ammatilliset oppilaitokset yhdistyivät Hyriaksi, tavoite oli hallinnon keventäminen. 15 johtajan virasta lakkautettiin kolmannes ja jäljelle jäävät asetettiin Hyrian sisäisesti haettaviksi.

Tuimala kertoo johtajanvirkojen ulkopuolelle jääneiden työtehtäviä uusitun. Sirkku Verta-Lemmetty neuvotteli ja solmi työnantajan kanssa työsopimuksen erityisasiantuntijan tehtävään.

Hyrian työntekijöillä ollut siirtymäajan viiden vuoden irtisanomis- ja palkkasuoja päättyy elokuussa 2014.

Hyvinkään käräjäoikeus käsittelee riita-asian torstaina 19. joulukuuta. (HäSa)