Kanta-Häme

Hyria laskee vielä euroja

Vanha kauppaoppilaitos odottaa yhä Riihimäellä ratkaisua tulevasta käytöstään. Riihimäen kaupungin omistamaa kiinteistöä on kaupiteltu Hyrialle.

Ammatillista koulutusta Riihimäellä ja Hyvinkäällä järjestävä Hyria on kiinnostunut rakennuksesta, mutta laskee ensin tarkkaan eri vaihtoehtojen hinnan.

– Haluamme keskittää opetusta mielellään samalle tontille Sakonkadulle. Nyt tutkitaan onko se mahdollista ennen kuin kauppaoppilaitoksen ostosta tehdään ratkaisu, kertoo Hyrian rehtori Jarno Tuimala.

Hyrialla on Riihimäellä aikuisopetusta Teollisuuskadulla ja Käräjäkadulla Sakonkadun oppilaitoksen lisäksi.

Riihimäellä Sakonkadun oppilaitoksessa tutkitaan saadaanko nykyisten tilojen käyttöä tehostettua riittävästi, jotta aikuisopetus mahtuisi rakennukseen.

– Osa teorialuokista seisoo suuren osan ajasta tyhjänä. Joillakin linjoilla taas on opiskelijamäärään nähden runsaasti tilaa, Jarno Tuimala toteaa.

Kauppaoppilaitos sijaitsee Hyrian Sakonkadun oppilaitoksen naapurissa. Jos rakennus siirtyy Hyrialle, opiskelijat voivat käyttää Sakonkadun yhteisiä tiloja, laitteita ja ruokalaa.

Rehtori Jarno Tuimala uskoo, että ratkaisu syntyy vielä ensi kevään aikana ja uudistukset voidaan ottaa käyttöön vuoden 2014 alussa.

Hyvinkäällä on meneillään vastaava keskittäminen kuin Riihimäellä. Hyvinkäällä oppilaitos toimii viidessä eri pisteessä. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic