Kanta-Häme

Hyrian yt-neuvottelut ovat päättyneet

Hyria-konsernin huhtikuussa aloittamien yhteistoimintaneuvottelujen ensimmäinen vaihe on päättynyt.

Neuvottelujen tuloksena vain viisi työntekijää irtisanotaan, ja heistä kolmelle voidaan tarjota uusia työtehtäviä. Pääosa vähennyksistä tapahtuu luonnollisella poistumalla ja määräaikaisia työsopimuksia karsimalla. Näiden toimien yhteenlaskettu vaikutus on 38 henkilötyövuotta.

Alkuvuodesta 2017 on luvassa lomautuksia kymmenen työvuoden edestä.

Yt-neuvottelujen taustalla ovat taloudelliset ja tuotannolliset syyt. Konserni varautuu siihen, että ammatillisen koulutuksen rahoitus vähenee entisestään.

Hyrian säästötavoite johtuu julkisen rahoituksen leikkauksista, ja sen suuruus on lähivuosina noin kolme miljoonaa euroa. Vuosien 2016 ja 2017 järjestelyillä Hyria säästää jo 2,4 miljoonaa euroa.

Ensimmäisessä vaiheessa tarkasteltiin koulutusosastoja. Neuvottelujen alkaessa ensimmäisen vaiheen henkilöstövaikutuksiksi arvioitiin noin 50 henkilötyövuotta. Elokuussa alkavan toisen vaiheen kohteena ovat myös tukipalvelut. Yhteensä Hyrian palveluksessa on 442 henkilöä.

Hyria koulutus Oy:n ja Hyria aikuiskoulutus Oy:n toimitusjohtaja Pekka Vaittinen on tyytyväinen neuvottelujen tulokseen, koska konserni säästyi suuremmilta irtisanomisilta.

Vaittisen mukaan Hyria kehittää toimintaansa ahkerasti, eikä kehittämistyö ole vielä päätöksessään.

– Myös henkilökunta on osallistunut säästötalkoisiin ja ideoinut uusia toimintatapoja ja tulonlähteitä.

Päivän lehti

14.8.2020