Kanta-Häme

"Hyvä idea, mutta väärä paikka"

– Mä voisin puhua tästä vaikka viisi tuntia, parahtaa Petra Helanen puhelimeen. Annetaanpa 18-vuotiaan vaatetusartesaaniopiskelijan siis puhua.
 
Kaikki alkoi tiistaina 5.5. Hämeen Sanomissa julkaistusta uutisesta, jossa kerrottiin suunnitelmista rakentaa Ahvenistojärvelle muovinen Wibit-vesipuisto.
 
Uutisessa kerrottiin, että TG Ahvenisto oy:n heinäkuussa avaama vesipuisto olisi strategisilta mitoiltaan 30 kertaa 36 metriä, ja että se vetäisi enintään 65 henkeä.
 
Kohderyhmään kuuluva Helanen luki uutisen ja järkyttyi.
 
– Paikka on niin älyttömän kaunis, ei sitä saisi muovilla pilata! Sitä paitsi, Appara on virikkeellinen ympäristö, sillä luonto on niin kaunis. Pitää vain avata silmänsä ja katsoa ympärilleen.
 
Pari päivää Helanen mietti, mitä olisi tehtävissä. Hän oli jo tiistaina yhteydessä ystäviinsä ja selvitti, mitä mieltä tutut nuoret olivat asiasta. Palautteen kannustamana Helanen perusti keskiviikon ja torstain välisenä yönä Facebookiin avoimen yhteisön, joka kantaa nimeä ”Muovipuisto Ahveniston luontoidylliin arveluttaa”. Perjantai-aamuna sivusto oli kerännyt jo lähes 400 tykkäystä.
 
– Halusin tehdä asialle jotain enkä vain seistä tumput suorina. Nyt on kiire toimia, sillä puistolta puuttuu vielä lupa. Aiomme olla jollain tavalla, vähintään sähköpostitse tai puhelimitse vielä yhteydessä ely-keskukseen, Helanen sanoo.
 
Hämeen ely-keskuksen on odotettu antavan toimintapuiston toteuttamiseen vaadittava lausunto toukokuun aikana. Lausunto tarvitaan kaupungin toimenpidelupaa varten.
 
Täydellistä tyrmäystä vesipuisto ei kuitenkaan nuorilta saa, vaan heillä on Apparalle vaihtoehto mielessään.
 
– Idea on hyvä, mutta paikka väärä. Mietimme, että voisiko vesipuiston paikka olla uimahallin takana keskustassa? Siellä liikkuu väkeä ja parkkipaikkojakin on paljon enemmän kuin Apparalla.
 
Vesipuiston paikkaa keskustan tuntumassa puoltaisi Helasen mukaan sekin, että aivan lähistöllä eli Vikmaninlahdella sijaitsee vesiurheilukeskus SouthBeachWake, jossa pääsee harrastamaan vesilautailua.
 
– En tiedä voisiko vesipuistoa sinne rakentaa, mutta eikö sitä ainakin kannattaisi selvittää?, Helanen kysyy. HäSa
 

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic