Kanta-Häme

Hyvä kuolema –paneelikeskustelu saattohoidosta

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjestää tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen teemalla paneelin, jossa pohditaan saattohoitoa ja hyvää kuolemaa. Paneeliin on kutsuttu aiheeseen eri näkökulmia tuovia ihmisiä, joilla kaikilla on syvä kokemus saattohoidosta. 
 
– Saattohoito on aiheena tunteita herättävä ja siihen liittyvät kokemukset ovat voimakkaita. Tilaisuus tuskin tulee menemään täysin käsikirjoituksen mukaan, ennakoi diakonian pastori Titta Huotari.
 
– Olemme varautuneet yllätyksiin ja kriittisiin kommentteihin.  Olen kiitollinen kaikille panelisteille, että he lähtivät rohkeasti mukaan. Toivottavasti ihmiset löytävät tämän tärkeän illan, toivoo Huotari.
 
Panelistit ovat lääkäri Taina Heikkilä, sosiaalipsykologi ja Koivikko-kodin johtaja Riikka Koivisto, omaisensa saattohoitanut Klaus Malmivaara, sairaalateologi Tuula Portin, terveyskeskuksen hoitaja Seija Salo ja vapaaehtoistyöntekijä Tuula Tammisto.
 
Illan emäntänä ja paneelin vetäjänä toimii kirjailija Maija Paavilainen. Panelistit pohtivat mitä saattohoito on ja mitä kuolemassa tapahtuu. Keskustelussa tuodaan myös esiin asioita ja tekijöitä, joiden on saattohoidossa havaittu auttavan ja lohduttavan. 
 
Tuula Tammisto on toiminut Koivikko-kodin vapaaehtoistyöntekijänä yhdeksän vuotta. Hän tuo paneeliin vapaaehtoistyöntekijän kokemuksen. 
 
Tilaisuudessa on mahdollisuus yleisökysymyksille ja kommenteille. 
 
Hyvä kuolema – saattohoitopaneeli keskiviikkona 5.3. Poltinahon seurakuntatalossa kello 18 alkaen. Tilaisuus päättyy noin kello 21.
 

Asiasanat