Kanta-Häme

Hyvä lahja tulee heti käyttöön

Vaikka heti joulun jälkeen alkavat alennusmyynnit, käy Prisman elektroniikkaosastolla kova kuhina vielä aatonaaton iltana.

Marilla Laine nojaa ostoskärryihinsä ja tuijottaa kulmat keskittyneesti kurtussa pelivalikoimaa. Kuusivuotiaalle pojalle pitäisi vielä löytää jotain.

– Suurin osa lahjoista on jo hankittu, tässä viimeisiä nyt paikkaillaan, Laine kertoo.

Laineen lapset saavat vanhemmiltaan jouluisin tavallisesti yhden isomman ja pari pienempää lahjaa.

– Mummot ja kummit ostavat sitten loput.

Tabletti löytyy monesta paketista

Elektroniikkaosaston myyjä Jussi Nurminen kertoo, että tänä jouluna hämäläiset löytävät mitä todennäköisimmin paketeistaan tablettitietokoneen, pelikonsolin, Vain Elämää– tai Jarkko Aholan Ave Maria -cd-levyn.

– Tablettia meni jo viime jouluna, mutta tänä vuonna niitä on mennyt ihan selvästi enemmän, Nurminen kertoo.

Jouluaattona kaupat saavat pitää ovensa auki kello 12 saakka. Nurmisen mukaan ovet kannattaa pitää auki, sillä kauppa käy mukavasti koko aamun ajan.

– Suuria ostoksia ei enää tehdä, mutta matti myöhäiset hakevat sen puuttuvan maitopurkin. Lahjojen suhteen aatonaatto on perinteisesti niitä viimeisiä panikointipäiviä, Nurminen nauraa.

Hyvä lahja yllättää aidosti

Hämeenlinnan Kuvapalvelun omistaja Hannu Lehtonen tutkailee elokuvavalikoimaa kaikessa rauhassa. Ainoastaan yhteen lahjaan täytyy hankkia vielä täydennystä.

– Tiedän, mikä sekin puuttuva osa on, joten paniikkia ei tarvitse potea. Nyt voi olla rauhallisin mielin ja katsella ihmisten hössötystä näin ulkopuolelta, Lehtonen toteaa.

Parhaimmat joululahjat ovat Lehtosen mielestä sellaisia, joille on oikeasti käyttöä.

– Koriste-esineitä on toiselle vaikea ostaa, koska maut ovat niin erilaisia. Villasukille, kalenterille tai hyvälle kirjalle on sitä vastoin käyttöä vaikka saman tien, Lehtonen listaa.

Hyvän joululahjan aiheuttama reaktio on Lehtosen mukaan aito yllätys ja ilahdus. Joulusta toiseen pukinkontista löytyvät myös tietyt klassikkolahjat.

– Suklaarasioita varmasti jokainen saa joka joulu, mutta ainakin tälle minun kuvulleni ne ovat ihan turhia, Lehtonen nauraa vatsaansa taputtaen. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic