Kanta-Häme

Hyvä uutinen ei tappanut taistelumieltä

– Kunnanvaltuustoon lähtevä ensi vuoden talousarvioesitys sisältää Karan koulun toimintaan määrärahat. Kunnanhallitus äänesti ja päätti näin tiistai-iltana, kertoi Hausjärven kunnanjohtaja Päivi Terävä Karan koulun vanhempainyhdistyksen järjestämässä yleisöillassa.

Karan koulun aikaistettua lakkautusta vastustavat vanhemmat eivät uskaltautuneet huokaisemaan helpotuksesta.

Eeva Raatikainen vanhempainyhdistyksestä kysyi, voiko lakkautuskysymys vielä nousta joulukuun valtuustossa esiin.

– Valtuutetut voivat tehdä esityksen lakkautuksesta kokouksessa. Esityslistalla lakkautus ei ole, korosti Päivi Terävä.

Säästöluvut eivät vakuuta

Vanhemmat tenttasivat Päivi Terävää, sivistystoimenjohtaja Markku Torttilaa ja teknistä johtajaa Paavo Vuorta siitä, mistä lasketut säästöt koostuvat.

Vastaukset yhden opettajan vähennyksestä, keittiö- ja siivoushenkilöstön palkkojen vähenemisestä sekä lämmitys- ja sähkömenojen pienenemisestä eivät vakuuttaneet vanhempia.

Karan koulun vanhemmat ihmettelivät myös, miksei Ryttylän koululaisia ajatella kuljetettavan Karaan siksi ajaksi, kun Ryttylässä revitään vanha koulu ja rakennetaan uusi.

Sekä Markku Torttila että Ryttylän koulun rehtori Antti Niskanen totesivat, ettei Karan kolmen luokkahuoneen koulutalo riitä väistötilaksi. Ryttylässä tarvitaan parakki vähintään viidelle luokalle.

Parakin vuosihinta on 60 000 euroa ja 10 000 euroa enemmän, jos karalaiset siirtyvät Ryttylään jo remontin ajaksi. Ruokailua varten koululle tarvitaan toinen parakki jakelukeittiöineen ja ruokailutiloineen.

Ryttylässä riittää tilaa

Rehtori Antti Niskanen hälvensi karalaisten ja ryttyläläisten vanhempien pelkoja siitä, että Ryttylän koulu jäisi jo valmistuttuaan liian pieneksi. Niskanen kertoi, että Ryttylässä on nyt oppilaita ja eskarilaisia 200. Uusi koulu riittää 260 lapselle.

Ryttylän uuden koulun rakentamisen pitäisi alkaa vuonna 2016 ja valmistua seuraavana vuonna. Kunta odottaa saavansa valtionosuutta hankkeeseen.

Uuden kouluosan rakentamisen aloittaminen saattaa vieläkin lykkääntyä, mikäli valtionosuutta ei saada vuonna 2016. Päivi Terävä totesi, ettei kunta voi jättää käyttämättä 50 prosentin valtionosuutta, joka saattaa olla tiedossa vasta vuonna 2017.

Hausjärven kunnanvaltuusto käsittelee talousarvion tiistaina 17. joulukuuta, jolloin myös Karan koulun ensi vuoden määrärahoista päätetään. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic