Kanta-Häme

Hyväntekeväisyys harrastuksena

– Lions Club Hämeenlinna/Liinut perustettiin Tuuloksessa 22.4.2010 auttamaan nuoria, ikäihmisiä ja perheitä tilanteissa, joissa heidän elämässään on vaikeuksia. Yhdistyksemme tarkoitus on hyväntekeväisyys, kertoo LC Hämeenlinna/Liinut -yhdistyksen puheenjohtaja eli presidentti Vieno Jantunen.
 
Lions-maailmassa puheenjohtajaa kutsutaan presidentiksi, ja tehtävä vaihtuu kausittain.
Liinut kuuluvat maailmanlaajuiseen Lions-organisaatioon. Klubeja on yli 200 ympäri maailmaa ja jäseniä 1,3 miljoonaa.
 
Erilaisia auttamisen muotoja
– Hankimme hyväntekeväisyyteen rahaa eri tavoin, esimerkiksi myymme joulukortteja ja joululevyjä, järjestämme kahvituksia ja myymme kesäteatterilippuja. 
 
– Viime syksynä lahjoitimme ikäihmisille 106 paria liukuesteitä ja hankimme palvelutaloihin kaksi pyörätuolia. Osallistumme myös Koivikko-kodin ystävätoimintaan. ”Tee hyvä teko”-kampanjaan osallistuimme keräämällä joululahjoja lapsille Hope-yhdistyksen kautta lahjoitettavaksi. Pari-kolme jäsentämme käy laulattamassa Tuuloksen Hoivatuulen asukkaita viikoittain.
 
– Lisäksi koulutamme opettajia Lions Quest -ohjelmassa. Se on eräänlainen terveen kasvun ohjelma, joka on toiminnassa yli 50 maassa, opetusmateriaalit on käännetty 30 kielelle. Se on yksi maailman eniten käytetyistä elämäntaito- ja ennaltaehkäisyohjelmista. Tähän mennessä on koulutettu yli 420 000 kouluttajaa käyttämään Lions Questia ja yli 12 miljoonaa nuorta on hyötynyt ohjelmasta, esittelee Lions-presidentti Jantunen yhdistyksen monipuolista toimintaa.
 
Aikaansaava yhteisö
LC Hämeenlinna/Liinujen jäsenmäärä on kolmisenkymmentä, jäsenmaksu kaudessa 85 euroa. Hallintoon ja omaan toimintaan käytettävä raha kerätään jäseniltä. Liinut on naisten Lions-järjestö, jäsenien ikäjakauma on 30–70 vuotta. Kokoontumistilat sijaitsevat Tuuloksen Kapakanmäellä, jossa kokouksia järjestetään kerran kuukaudessa. 
 
– Mitään rahoitusta tai avustuksia emme saa, vaan kaikki se raha, joka yleisöltä kerätään, käytetään hyväntekeväisyyteen.
 
– Uudet jäsenet ovat tervetulleita toimintaan, käsipareja tarvitaan, Vieno Jantunen vakuuttaa.
 
– Toivomme, että uusi jäsen on aktiivinen nainen lähiseudulta, mieluiten Ydin-Hämeen alueelta, koska silloin on lyhyt matka osallistua toimintaan. Olemme pirteä, energinen ja aikaansaapa yhteisö. Edustamme monia eri ammatteja, joten toiminta on helppoa, osaajia löytyy moneen lähtöön.
 
Jäseneksi halutessaan voi ottaa yhteyttä presidentti Vieno Jantuseen vieno@taivi.fi tai sihteeri Sisko Hirviaroon sisko.hirviaro@hotmail.com. Yhteyshenkilöt vaihtuvat 1.7. ja sen jälkeen yhteystiedot löytyvät myös osoitteesta: http://www.e-clubhouse.org/sites/hameenlinnaliinut.
 
 
Jatta Pöyhönen-Wiik

Päivän lehti

1.6.2020